Tichetele si transportul minerilor, aproape rezolvate

Liderii de la Sindicatul Muntele au reusit sã obtinã tichete de masã pentru minerii din Valea Jiului si, pânã la finele acestei sãptãmâni, ortacii vor primi o parte dintre ele.  Asta, dupã lungi discutii si presiuni, însã, legea spune clar cã oamenii care lucreazã în conditii grele au nevoie de un aport suplimentar de hranã. Acest lucru a fost girat si de medicul de medicina a muncii, iar inspectorii de muncã au cerut imperativ ca oamenii ce coboarã în subteran sã primeascã hranã caldã, un aport caloric, sau tichete de masã, ultima variantã fiind cea care a rãmas valabilã.

„Pânã pe data de 28 octombrie, trebuie sã se acorde jumãtate din tichetele de masã. Pânã acum s-a lucrat la acest lucru, s-au contabilizat absentele, urmând ca angajatii care au fost la serviciu sã încaseze aceste tichete”, a declarat Darius Câmpean, lider al Sindicatului Muntele de la Complexul Energetic Hunedoara. În plus, liderii minerilor cer în continuare ca acestia sã aibã transport spre locurile de muncã, ca si pe drumul spre casã, pentru cã unitãtile extractive sunt la kilometri distantã de oras, iar acum abia se descurcã sã ajungã la sut.

„Actul aditional, care presupunea modificare articolului legat de transport, a fost înregistrat la Deva, urmând ca joi, de la ora 12,00, sã ne întâlnim în Comisie paritalã pentru a fundamenta regulamentul de decontare al transportului pentru angajatii CEH. Minerii vin la serviciu cu resurse proprii, cu posibilitãti limitate si destul de greu. Si în continuare va fi o situatie similarã, însã, se vor face deconturi pentru deplasãrile pe care ei le fac la si de la locul de muncã”, a mai adãugat Darius Câmpean.

Diana Mitrache

Advertisements

8 comentarii la „Tichetele si transportul minerilor, aproape rezolvate

 • 25 octombrie 2016 la 19:59
  Permalink

  Bine ar fi fost sa se fi revenit cu masa calda .

 • 25 octombrie 2016 la 20:06
  Permalink

  ultimile pomeni….

 • 25 octombrie 2016 la 21:47
  Permalink

  Bucurati-va de bonuri……………K pe octombrie va fi 0,8.Multumim sclavilor care ne asigura salariile chiar daca suntem pensionabili.

 • 26 octombrie 2016 la 08:03
  Permalink

  Mai fac un protocol, mai fac un act aditional, timpul trece si prostii trag ponoasele iar smecherii de la sindicate trag foloasele, adica salarii grase si birouri caldute. Minerii baga ca mig-urile, sindicalistii rup scaunele prin birourile ceh si totul e roz. Vai de ei mineri care parca sunt legati la ochi sau parca sunt fermecati de platesc din truda lor pe borfasii de la sindicate. Oare chiar isi merita soarta cum zic unii?

 • 26 octombrie 2016 la 09:15
  Permalink

  unde este traiul mai bun ca la mina? munca putina,bani multi,mancare gratis

 • 26 octombrie 2016 la 10:38
  Permalink

  invatatorule lasa catedra ca e munca grea ca dracu si hai la mina ca e boierie

 • 26 octombrie 2016 la 14:09
  Permalink

  minerii vor ingheta de frig la iarna ,cu si de la locul de munca.Contractul de transport pentru mineri va fi asigurat tot de Emil Parau.iar mijloacele de transport sunt tot aceleasi ca in trecut, CONGELATOARE PE PATRU ROTI. Bucurati-va mineri.Buna propunerea lui Prof catre Invatator.Lasa dracu catedra si mergi la mina .Muncesti 3 ore,primesti tichete de masa si iesi la pensie la 45 ani nu la 65.

 • 26 octombrie 2016 la 16:27
  Permalink

  Pentru saracii de la front sa se asigure transportul chiar si cu rablele lui Milu, iar pt .boieri locuri de parcare.

Comentariile sunt închise.