Locuintele ANL nu vor mai putea fi cumpãrate. Anuntul a fost fãcut de vicepremierul României, Vasile Dîncu. Acesta a declarat cã primãriile trebuie sã detinã locuinte, în cazuri de fortã majorã.

“ANL n-o sã se mai vândã pentru cã avem nevoie de locuinte sociale. Dupã pãrerea mea, ideea aceasta cã vindem locuintele si dupã aceea cu banii rezultati construim altele, nu a functionat. În momentul în care banii ajung la buget nu ti-i mai dã nimeni înapoi”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.

La Petrosani existã un singur bloc ANL. Aici nimeni nu si-a exprimat optiunea de a cumpãra locuinta, având în vedere preturile ridicate la care se calcula metru pãtrat în vederea vânzãrii.  Aproape 400 de euro un metru pãtrat de locuintã. Cam acesta este pretul de vânzare al unui metru pãtrat dintr-o locuintã de tip ANL, iar petrosãnenii care locuiesc în astfel de imobile nu sutn dispusi sã scoatã din buzunar acesti bani, mai ales în conditiile în care în Valea Jiului pretul pietei este mult sub 150 de euro pe metru pãtrat.

Monika BACIU