Cronica Vãii Jiului a prezentat, sãptãmâna trecutã vineri, un material în care arãtam clar cum, zilnic, masini încãrcate cu deseuri menajere, evitã platforma de descãrcare a primãriei si duc mizeriile sus pe deal spre fosta groapã de gunoi, închisã din 2007.

Situatia este cu atât mai alarmantã cu cât, întreaga populatie a orasului, în frunte cu consilierii locali, au votat împotriva construirii unui deponeu ecologic în oras, iar în acest ritm se aleg cu un adevãrat focar.

Primarul Vasilicã Jurca a reactionat imediat si chiar a promis cã va monta acolo o barierã. Pânã atunci, însã, dã vina pe intrusi.  „Se pare cã persoanele pe care le-ati filmat, inclusiv masina este a unui cetãtean din Petrosani. A depus deseuri acolo. Am trimis vineri de dimineatã politia localã sã îi identifice, îi vom sanctiona si îi vom pune sã ia gunoiul de acolo si sã îi ducã undeva. Nu stiam ce se petrece acolo, sincer, si nu m-a informat nimeni pânã acum, dar vom pune barierã pe acel drum ca sã nu mai poatã fi permis accesul în zonã si vom supraveghea mai atent zona”, a declarat Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila, care a si montat recent o barierã pe acel drum.

Mai multi oameni s-au plâns de faptul cã, zilnic, masinile cu gunoi urcã pe acest deal si deverseazã acolo deseuri. Edilii petrileni spun cã nu le apartin si cã, numai în septembrie, au transportat de pe rampa improvizatã de mai jos, 650 de tone de deseuri, cãtre Horezu.

Diana Mitrache