Zeci de producãtori si comercianti ambulanti cu tarabe, mese si grãtare, au împânzit, în week-end-ul trecut, artera principalã si o stradã lãturalnicã din Vulcan. A fost Ziua Recoltei si oamenii au fost invitati sã îsi umple cãmãrile.

De la traditionala varzã pentru murat, murãturi de tot soiul, carne si produse traditionale, brânzã, vin, must, miere, fructe si legume, gãsesti orice.  Nu lipsesc nici jucãriile, hainele si produsele de marochinãrie prezente la orice târg, dar ce ne-a atras atentia a fost un producãtor venit din Hateg, cu produse bio, realizate într-o manierã absolut ineditã. „Sunt exact dulceturi de legume, de ardei iute, de castraveti, de fasole verde, de rãdãcinã de pãtrunjel, mentã, de dovleac si usturoi. Toate sunt fãcute dupã retete de la mama sau bunica, doar afarã în ceaun, la foc de lemne, fãrã conservanti, cã nu avem voie si doar cu zahãr brun, inclusiv siropul de mentã. Având în vedere cã este un produs foarte, foarte nou, majoritatea vine, gustã, dar mai si  cumpãrã, dar este ceva uau!”, a declarat Corneliu Paulescu, producãtorul care le vindea în târg. Primarul spune cã an de an face acest tîrg, acum, când se pregãtesc cãmãrile pentru iarnã si i-a invitat pe vulcãneni sã deguste din fiecare produs, sã cumpere si sã stea si la un vin fiert, un must, o bere sau mic pe grãtarele care au sfârâit timp de 3 zile. „Am organizat Ziua Recoltei, un moment important ca toti cetãtenii din municipiul Vulcan si cei din Valea Jiului, care doresc sã vinã, sã îsi aprovizioneze pentru iarnã cãmara cu cele necesare, la un pret mult mai mic. Au venit producãtori din Maramures, Alba, Cluj si, pe lângã ei, sunt si producãtorii nostri, dar si cei cu haine de iarnã, cei cu mici, cu bucate pregãtite pe moment. Astfel, timp de 3 zile, pe Bulevardul Mihai Viteazul si strada Preparatiei, s-a organizat târgul”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Diana Mitrache