Am intrat in “Saptamana Patimilor” la Universitatea din Petrosani. La sfarsitul acestei saptamani, mai exact vineri, 6 iulie, are loc examenul pentru ocuparea functiei de director al Directiei Administrativa si Investitii. Candidatii sunt Dacian Ciodaru si Octavian Radu. Dupa aceasta scurta prezentare…. sa trecem la treaba!

De vreo saptamana campusul universitar parca a devenit locul preferat de intalnire al mascatilor.

Nu trec doua-trei zile ca mascatii dau o raita, ba prin corpul administrativ, ba prin camine, ba prin biroul vreunui profesor suspect de mita. Rezultatul….nu vreau sa ma pronunt pentru ca e ancheta, iar oamenii cu ochi albastri cauta probe! Surprinzatoare, pentru mine cel putin, este perioada in care politistii comandantului Titel Bragaru s-au decis sa declanseze ancheta la Universitatea Petrosani.

Oficial, ei, anchetatorii, pretind ca s-au autosesizat dintr-o scrisoare aparuta in Cronica Vaii Jiului, aspect

pentru care noi, nu putem decat sa ii felicitam. Numai ca, scrisoarea respectiva a aparut in urma cu mai bine de o luna de zile, timp in care la Universitatea Petrosani s-a derulat o ancheta interna. Oare politistii lucreaza cu efect intarziat? Dati-mi voie sa nu cred ca la mijloc ar fi doar o, hai sa ii spunem inscenare, pusa la cale de Octavian Radu, ajutat de sotia acestuia, contabila la universitate si de Marius Cucaila, angajat, cu complicitatea unor purtatori de caschete. Ar fi extrem de grav si foarte penal daca s-ar demonstra ca oamenii legii au intrat intr-un joc murdar doar pentru a-l favoriza pe Octavian Radu si a-l determina pe contracandidatul sau, prin presiune, sa renunte la concurs. Aceasta varianta este doar o supozitie bazata pe informatii neoficiale si contradictorii. Mai exact, politistii-mascatii-procurorii pretind ca sunt probleme cu achizitiile de mobilier la universitate, dar se pare ca acel mobilier exista si, chiar in surplus. Acest aspect este confirmat de prorectorul Marius Marcu.

Acasa la Ciodaru, politistii au marea surpriza sa constate ca omul avea facturi si chitante ( nr: lucru mai putin obisnuit pentru o persoana de rand) pentru tot ce a cumparat, inclusiv pentru mobila din locuinta.  Dupa aceasta “aventura” politistii dau o tura prin caminul studentesc sa caute daca exista studenti, “d`ai lui Ciodaru” cazati fara forme legale. Deja, daca aceste informatii sunt adevarate, treaba incepe sa miroase….

Nu as vrea sa se inteleaga din acest articol ca incerc sa

„il spal” pe Dacian Ciodaru! Departe de mine acest gand! Reamintesc ca eu am fost singurul care a publicat acea scrisoare in ideea ca lucrurile respective sa fie verificate corect!

Informatiile sunt, insa, cam neclare, cel putin pentru mine, iar balanta tinde sa se incline inspre o incercare de inlaturare cu orice pret a lui Dacian Ciodaru din Universitate. Procurorul de caz este Ioan Nicodim, o persoana competenta care cu siguranta isi va da seama daca totul este o facatura sau, intr-adevar sunt aspecte de natura penala in dosar.

In loc de incheiere, si, avand in vedere vigilenta de care dau dovada politistii, poate ar trebui sa se “ autosesizeze” si in privinta licitatiei pentru alimentarea cu gaz a Universitatii Petrosani, ori in cazul investitiei privind achizitionarea cazanelor ( aici ar avea surpriza sa descopere ca lipseste unul) si inca vreo cateva inclusiv achizitiile pe proiectul e-learning. Spor la treaba, ne auzim, asa…, peste vreo luna!!!

Marius MITRACHE