Petrosani: programul din scoli, mai scurt din cauza frigului

Nu sunt mai mult de 15 grade C în sãlile de curs ale scolilor si liceelor  din municipiul Petrosani, iar o parte dintre directori au decis sã îsi reducã programul cu elevii.

Acestia vin, de câteva sãptãmâni, îmbrãcati gros si nu îsi scot hainele în timpul orelor, însã, faptul cã afarã nu sunt mai mult de 2 grade C, i-a determinat pe profesori si pãrinti sã cearã diminuarea programului. Nu la toate scolile, însã, pentru cã, din aceastã sãptãmânã, doar elevii de la Colegiul Economic Hermes si cei de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” au considerat oportunã mãsura.

„Avem sãli de clasã care au 3 pereti exteriori si unde temperatura este de 10 C. Cel mai bine este în sãlile în care temperatura ajunge la 15 C. Din pãcate, elevii nostri neavând o situatie financiarã bunã nu îsi permit sã-si cumpere un aparatat de încãlzit pe bazã de curent electric si, drept urmare, vin foarte gros îmbrãcati la scoalã ca sã suporte frigul care existã în acest moment în sãlile de clasã”, a precizat Gabriela Rus, director la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petrosani. Orele, la cele douã unitãti de învãtãmânt din Petrosani au doar 45 de minute, iar administratia localã promite cã va face tot posibilul ca agentul termic, sau mãcar centralele pe gaz sã fie functionale. Asta, pentru cã ambele variante sunt deocamdatã nefunctionale.

„La Scoala nr 7, la I.G. Duca sediul vechi si cel nou si la Scoala Avram Stanca, în aceastã sãptãmânã vom furniza agent termic din centralele pe gaz metan. La celelalte scoli suntem în procedura de obtinere a avizelor. Avem douã extinderi de fãcut. Se vor apuca de lucru la Liceul Carmen Sylva în aceastã sãptãmânã si la Liceul Dimitrie Leonida, iar ultima scoalã care, nu din cauza noastrã este ultima, Liceul Mihai Eminescu este în întârziere, din cauzã cã initial s-a pus problema ca elevii sã fie mutati în sediul Scolii nr. 5”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Singurele unitãti în care este cãldurã sunt grãdinitele, pentru cã racordul la gaz metan s-a fãcut de anul  trecut, însã, anul acesta elevii din scoli au îndurat din nou frigul, din cauza deciziei pe care conducerea CEH a luat-o, din „ratiuni economice”. Mai exact, Cosmin Chiuzan a decis sã furnizeze apã caldã toatã vara cãtre locuitorii de la Mintia, nu a recuperat datoriile celor din Petrosani, acum nu are stoc de cãrbune si strânge cu usa administratia de aici, lãsând copiii sã degere, pentru o datorie veche. Tiberiu Iacob Ridzi a mentionat cã va discuta din nou cu directorul CEH si a mai precizat cã nu va achita nicio facturã în avans. „Voi plãti, asa cum este legal, dupã ce vom primi factura de la Termoficare SA”, a conchis  Iacob Ridzi, primarul din Petrosani.

Diana Mitrache

7 comentarii la „Petrosani: programul din scoli, mai scurt din cauza frigului

 • 19 octombrie 2016 la 07:50
  Permalink

  Copii nostri stau in frig si Iohannis in loc sa incerce sa gaseasca solutii pentru Valea Jiului a venit sa se plimbe cu sotia prin Parang. In aceasta iarna PNL ne tine in frig ca pe animale si mai vor sa-i votam. Rusine Iohannis, rusine Ciolos, rusine PNL.

  Răspunde
 • 19 octombrie 2016 la 16:33
  Permalink

  si pe cine vrei sa votam ? spune tu care este mai bun si care nu face alianta cu cel care invinge? degeaba votezi psd ca dupa alegeri se uneste cu pnl si invers

  Răspunde
 • 19 octombrie 2016 la 19:32
  Permalink

  O sa muriti cu PSD-ul in brate ..hotiiiiiii

  Răspunde
 • 19 octombrie 2016 la 19:40
  Permalink

  Cum puteti spune ca elevi din Colegiul Dimitrie Leonida nu au o stare financiara buna incat sa isi permita un ”aparat de incalzit ” utf sunteti prosti ?
  Nu ati vrea sa puna fiecare clasa bani pentru as face soba? ..si sa mai cumere si lemne ..
  Centrala nu ati avut timp sa o faceti in vara asta ,,si mai spuneti ca nu va asteptati sa vina iarna asa repede ,,Mergeti cu psd-ul si o sa ajungem in vale mai rau de cum suntem inteligentilor …
  Pentru Ceausescu ati iesit in strada ,,dar pentru hoti care ne conduc acum nu iesiti ,, HUOOO RUSINE
  NU sunteti mai buni ca ei .

  Răspunde
  • 19 octombrie 2016 la 21:53
   Permalink

   Doamne in sfarsit cineva care stie pt ce s-a facut revolutia …… oare cat mai putem suporta,,,,, in 89 am iesit pt lipsa alimentelor CALDURII etc .etc. acum cat vom mai rabda/

   Răspunde
 • 20 octombrie 2016 la 19:35
  Permalink

  Avem ce meritam…jud. HD e rosu la vot, iar restul, care ar face diferenta, stau in case sau au plecat resemnati prin straini. Acum nu mai iesiti pe centru sa strigati ‘Ponta’ ca in 2014? V-a dat Ponta puie la greu.

  Răspunde
 • 24 octombrie 2016 la 22:31
  Permalink

  mineritul a fost distrus de nistor si resmerita care au numit toti dobitocii in functii incepind cu dragoi,zamfir,simion,baleia,giubalca,birchi si multi altii care impreuna cu liderii lipitoare pontati fictiv au adus mineritul unde e astazi …..acum astia ne cer votul hai sa le dam un sut in cur mai ales lui nistor care sta la caldurica in deva si la resmerita ori nica mincinosii locali

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.