Reabilitarea pârâului care a inundat mereu zona joasã a Cartierului Aeroport este în plin proces de desfãsurare, însã, oamenii de acolo tot nu  sunt salvati.  Asta pentru cã autoritãtile locale încã nu au rezolvat problema canalizãrii. Primãria si Apa Serv vor crea un proiect si apoi vor cãuta la Consiliul Judetean finantarea, însã, pânã atunci, dacã mai plouã în cantitãti uriase, singura scãpare este pompa de mare capacitate pe care au achizitionat-o pompierii.

„Deocamdatã avem acestã solutie si urmeazã ca, în perioada urmãtoare, mai exact la începutul anului viitor, sã alocãm banii necesari pentru studiul de fezabilitate, împreunã cu Apa Serv, dupã care sã solicitãm sprijin de la Consiliul  Judetean  Hunedoara”, a declarat  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Pârâul Staicului este acum reabilitat mai ales pe zona în care se varsã în Jiu, pentru cã de acolo apele se întorceau cu debit urias spre Cartierul Aeroport si apoi intra în apartamentele oamenilor. Asa s-a întâmplat si acum 8 ani, la fel si în vara trecutã, de douã ori.

„Firma care a câstigat licitatia pentru reabilitarea pârâului Staicului si Sãlãtrucului deja lucreazã în teren. Muncitorii vor finaliza tronsonul cuprins între DN 66 si Strada Aviatorilor, în acest an si atunci mai rezolvãm din pericolul iminent al inundatiilor”, a adãugat primarul din Petrosani.  Responsabilii de la Apele Române spun cã acolo vor investi nu mai putin de 8 milioane de lei  si cã au început din zona de confluentã a pârâului Staicului, cu Jiul de Est. Lucrãrile, însã, sunt mult mai ample si vizeazã întreg cursul pârâului care vine din munte si care, în zona Cartierului Aeroport, a creat mereu inundatii de proportii. Pârâul Staicului a fost mereu cauza inundatiilor, însã, cei de la Apele Române spun cã, indiferent cât vor investi în consolidarea albiilor, canalizarea rãmâne o problemã, mai ales în zona Aeroport, din cauza pozitiei joase a cartierului ce ajunge mereu sub ape, când plouã torential. Pentru asta, însã, încã nu existã un proiect si nici banii necesari.

Diana Mitrache