Mama criminalã, în sfârsit, cercetatã penal

Alina Nadia Ardeleanu este cercetatã penal si pe numele ei a fost deschis duminicã, 16 octombrie 2016, dosarul penal în care este acuzatã de uciderea copiilor sãi.

Împotriva ei s-au îndreptat si vecinii de bloc, care au avut de suferit în noaptea în care copiii ei s-au stins urlând în flãcãrile produse de lumânarea cu care le-a dat foc în casã. Potrivit instantei de la Judecãtoria Petrosani, femeia este cercetatã penal pentru distrugere din culpã, cu consecinta producerii unui dezastru, pentru  4 infractiuni ce relevã relele tratamente aplicate copiilor ei în mod repetat si violentã constantã împotriva celor 4 minori, unul dintre ei fiind plecat în noapte tragediei de acasã.

Mai mult, avocatul ales din oficiu al femeii, Ion Vãduva afirmã cã aceasta are de gând sã îsi abandoneze într-un centru de plasament si ultimul copil, fetita de numai 11 ani, care a scãpat de moarte, pentru cã nu era acasã. Împotriva femeii s-au îndreptat în cadrul aceluiasi proces penal si reprezentantii DGASPC Hunedoara, în calitate de tutori ai copilei rãmasã în viatã, primãria Uricani, dar si vecinii cãrora le-au ars locuintele în noaptea fatidicã. Trei copii de un an,  7 si 10 ani au pierit în flãcãri în timp ce implorau ajutor, în noaptea de duminicã 7.06.2015, la Uricani.  Cei trei erau închisi în casã de mama lor, care era prea beatã sã mai facã ceva si privea de jos. Focul s-a extins la întreg blocul, iar femeia nu era la prima încercare de acest fel,  pentru cã si-ar mai fi ucis alti doi copii, împreunã cu concubinul sãu, acum câtiva ani, la Câmpu lui Neag.Totul a pornit în acea duminicã de la o lumânare lãsatã probabil intentionat de mama beatã, care a plecat si a încuiat usa. Femeia a fost gãsitã dupã câteva ore, dupã ce s-a dus prin oras pentru a cere o tigarã si acum este cercetatã pentru ucidere din culpã.

Oamenii din zonã spun cã acum câtiva ani, concubinul sãu i-a ucis alti doi copii, pe care i-a si îngropat, în zona Câmpu lui Neag, unde locuia împreunã cu ea. Femeia are 38 de ani si riscã acum sã stea ani buni dupã gratii.

Diana Mitrache

Advertisements