Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a reprezentat ieri municipiul Petrosani la adunarea generalã a Asociatiei Municipiilor din România, eveniment ce a avut loc la Bucuresti.

Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi acest eveniment oferã oportunitatea participãrii active pentru toti primarii de municipii, în cadrul unei platforme de comunicare care abordeazã subiectele cele importante legate de activitatea administratiei publice locale, atât în relatia acesteia cu institutiile guvernamentale cât si cu cetãtenii, cu societatea civilã în ansamblul ei.

”Transparenta actului decizional este unul dintre subiecte, iar punctele de vedere angrenate în cadrul acestuia îmi dau satisfactia de a putea transmite comunitãtii Petrosaniului si cu acest prilej, cã fac tot ceea ce depinde de mine ca primar pentru ca deciziile luate sã fie întotdeauna comunicate, mediatizate în mod corespunzãtor. Sunt purtate de asemenea discutii despre ceea ce trebuie sã reprezinte în continuare procesul de descentralizare la nivelul administratiilor locale, proces care în alte tãri ale UE care au aderat în aceeasi perioadã cu noi, este cu mult mai avansat.Nu în ultimul rând este ca de fiecare datã o ocazie sã port dialoguri constructive cu omologii mei din tarã, în contextul valorificãrii oricãrei posibilitãti de stabilire a unor colaborãri si parteneriate benefice pentru comunitãtile noastre”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La sedintã au participat alãturi de primarii municipiilor din România, Cãlin Constantin Anton POPESCU-TÃRICEANU – Presedintele Senatului României, Vasile DÎNCU – Viceprim–ministru, Ministrul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), Dragos PÎSLARU – Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice ,  Violeta ALEXANDRU – Ministrul pentru Consultare Publicã si Dialog Civic (MCPDC), Angela CRISTEA – Seful Reprezentantei Comisiei Europene în România, prof.univ.dr. Nicolae ISTUDOR- Rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, prof.univ.dr. Marian MOICEANU – Rector al Universitãtii de Arhitecturã si  Urbanism Ion Mincu, si prof.univ.dr Magdalena Platis -Prorector al Universitãtii Bucuresti. Pe agenda sedintei s-au  regãsit urmãtoarele puncte: Raportul de activitate al Comitetului Director al AMR, Strategia generalã de descentralizare în contextul Cartei europene a autonomiei locale precum si Prezentarea stadiului înfiintãrii sucursalelor AMR si aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a acestora. La eveniment au mai fost prezenti reprezentanti ai Bãncii Mondiale si ai Asociatiei Consultantilor din România pentru Accesarea Fondurilor Europene ACRAFE.

Marius Mitrache