Joi, începând cu ora 9,00,  va avea loc o nouã editie a Bursei Locurilor de Muncã.  De aceastã datã, întâlnirea cu somerii este dedicatã absolventilor, iar la Petrosani, spre exemplu, sunt aproximativ 100 de tineri cãrora li se vor oferi locuri de muncã în functie de pregãtirea fiecãruia.  Asta pentru cã sunt si oferte pentru diverse calificãri, dar si pentru necalificati.

„Este o bursã stabilitã la nivel national, dar la ea pot participa toti somerii, nu doar absolventii. Pânã acum  ne-au confirmat prezenta 4 angajatori, din care unul cautã, pentru fabrica de canapele, confectioneri si tâmplari. Avem si în domeniul serviciilor, locuri de muncã pentru ospãtari, cameriste sau ajutori de bucãtari si o societate comercialã cautã muncitori necalificati în domeniul forestier”, a declarat Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani, care a mai afirmat cã oferta se poate modifica pânã joi, în functie de angajatorii care se vor înscrie pentru bursã si în aceastã sãptãmânã. În Valea Jiului nu sunt multi tineri someri, comparativ cu anul trecut, când, dupã Bacalaureat si admiterea la facultate erau ceva mai multi someri în rândul acestei categorii sociale.

„Numãrul de absolventi, în acest an, este foarte redus. Nu stiu care a fost motivul pentru care foarte putini si-au depus dosarele, comparativ cu alti ani. Avem sub 100 de absolventi înregistrati acum”, a mai adãugat sefa ALOFM Petrosani.  Joi, 20 octombrie, va fi Bursa pentru absolventi, dar, asa cum au spus cei de la agentiile locale, la eveniment pot participa, începând cu ora 9,00 dimineata si alte categorii sociale interesate de oferta locurilor de muncã.

Diana Mitrache