Mai multi membri ai tineretului ALDE au anuntat luni cã pãrãsesc partidul din cauza “politicienilor penali promovati de presedintele Cãlin Popescu Tãriceanu”. Si la Petrila, la sfâsitul sãptãmânii trecute, organizatia de tineret a ALDE  si-au anuntat plecarea.

“Am ales sã facem politicã liberalã în ALDE, crezând cã un fost premier liberal,  singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încã de la începutul anilor `90 va face o politicã pe care ne-o dorim cu totii. Ne-am înselat. Am fost înselati. Din fruntea Partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor, domnul Cãlin Popescu Tãriceanu nu face politicã liberalã. Face politica de cadre a penalilor invitati sã preia partidul si sã ocupe functiile-cheie. Listele partidului, asa cum încep ele sã se contureze, demonstreazã cã toatã munca noastrã din ultimul an, toate procentele – putine sau multe, dupã caz – pe care am reusit sã le strângem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv în slujba ALDE se aflã acum la dispozitia urmãritilor penal, a trimisilor în judecatã si a condamnatilor cu care Cãlin Popescu Tãriceanu a populat acest partid”, au anuntat prin intermediul unui comunicat de presã, în numele  tinerilor ALDE din mai multe organizatii ale tãrii, Elena Alecu, vicepresedinte al  organizatiei de tineret, si Andrei Timis,  membru în conducerea aceleiasi organizatii.

Ei subliniazã cã vor sã facã ”politicã liberalã, nu politicã anti-justitie”, în vreme ce ALDE ”a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Cãlin Popescu Tãriceanu îl aruncã celor certati cu legea, cu aprobarea tacitã a lui Daniel Constantin”.