Au pedalat pe zãpadã si acum se asteaptã la o nouã rundã de pedalat montan, pe un traseu proaspãt amenajat în Parâng. Vorbim despre cei care vor lua parte la concursul ce va avea loc la finele acestei sãptãmâni, între 14 si 16 octombrie.

Asta, dupã aproximativ 5 sãptãmâni de muncã în care a fost amenajat primul traseu MTB All Mountain/Enduro. Doar vremea ar putea sã le fie potrivnicã riderilor, însã, dacã au pedalat pe zãpadã, acum, pe ploaie poate nu le va fi foarte greu.

„Am pregãtit un traseu de montain bike în Parâng, cu lungimea de 5 km si o diferentã de nivel de 700 m. Avantajul acestuia, spre deosebire de altele, este cã avem la dispozitie douã telescaune pentru accesul la pârtie, inclusiv accesul auto fiind posibil. Totul a fost fãcut din voluntariat, inspirându-ne din traseele de la Sinaia, Sibiu, sau chiar din afara tãrii si un grup de pasionati de montain bike ne-am decis sã finalizãm acum traseul”, a spus Paul Ponyiczky, unul dintre organizatorii competitiei. Accesul în zonã se face cu masina pânã la baza vechiului telescaun, iar apoi cu telescaunul pânã la cota 1.800 unde  se va da startul, iar organizatorii sperã ca ploaia sã nu îi sperie pe concurenti. „Sunt anuntati cam 100 de rideri. Avem prieteni din toatã tara si si-au  anuntat participarea. De altfel, noi suntem si organizatorii primului concurs de montain bike, „Pedaleazã pe zãpadã” de anul trecut”, ne-a mai explicat Paul. În Parâng vor veni biciclisti pasionati de munte si drumetia pe cãrãri, prin pãduri si pe teren accidentat. Traseul recent amenajat, va fi completat cu alte douã în primãvarã, iar riderii din Parâng sperã sã atragã astfel cât mai multi competitori în zona de munte, vara si iarna. Asta, mai ales cã acestia preferã Parângul pentru înãltimea lui si traseul nu tocmai facil.

Diana Mitrache