Vulcan: Si-au furat propria retea de curent

Au procedat ca în filmele cu haiduci si haiduciile moderne ale locuitorilor din Vulcan au lãsat în beznã un întreg cartier. Cei din primãrie spun cã au constatat bezna si apoi au început cercetãrile la fata locului, aflând cã o parte dintre locuitorii cartierului, care se branseazã direct la stâlpul de iluminat, au produs avaria de proportii.

În fapt, înarmati cu cele necesare, au cãutat sã se lege de stâlpul din fata bloclui, unde se poate observa cu usurintã încrengãtura de fire de curent ce duce direct la apartamentele din blocurile turn, dar au produs o adevãratã avarie. Iluminatul public a cãzut total, iar în aceeasi situatie au rãmas si locatarii care furau de pe stâlpi curent.

„Este vorba despre iluminatul public, la care ei se mai cupleazã din când în când, de la care acum au furat circa 250 de m de cablu, care alimenta cartierul Micro 3 B. Au rãmas fãrã iluminatul public si fãrã alimentarea lor, a celor care sustrãgeau curent din reteaua noastrã”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, care a si trimis joi dimineatã o echipã în teren ca sã verifice situatia exactã, însã, nu a promis cã va face curând rebransarea.  Situatia nu este singularã si nu o datã, oamenii de aici au fost gãsiti cã furau curent electric. De fapt, cei care locuiesc în acest cartier, ce a primit denumirea de Dallas, pe vremea primelor disponibilizãri, nu au apã, curent si gaz, iar traiul este un adevãrat calvar. Primarul, însã, crede cã a gãsit solutia salvatoare.  „Nu este prima datã. în mai multe rânduri a fost furat cablul si, pe viitor, am decis ca toate cablurile sã le îngropãm în subteran. Dupã cum vedeti, facem astfel de proiecte pentru iluminatul public, cu toatã reteaua în subteran”, a precizat primarul Ile.  Periodic, firma de distributie a curentului, politia localã si jandarmeria descind în zona cartierului Micro 3 B si constatã ilegalitãtile la care se dedau cei ce formeazã aici un nou tip de haiduci. Unul dintre ei furã direct de pe stâlp si, ca în legendele cu haiduci, de la el de acasã, cã e darnic, dã la tot blocul, contra-cost oarecum. În plus, ca sã nu se mai vadã firele în aer, desi asta nu a fost un impediment pentru ei, locatarii de aici au ajuns si sã sape în pãmânt dupã firele îngropate, iar acolo sã se cableze la curent, cã doar e tare frig afarã. Acum, însã, întreg cartierul este în beznã si încã nu s-a fãcut bransarea la sistem.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Vulcan: Si-au furat propria retea de curent

  • 13 octombrie 2016 la 20:37
    Permalink

    Daca Ile a lasat Vulcan fara termoficare la ce va asteptati?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.