Administratia locala de la Uricani contracteaza credit. Reprezentantii administratiei publice de la Uricani au demarat procedurile in vederea contractarii unei linii de credit. Este vorba de o finantare de tip revolving in valoare de 6.100.000 de lei. Potrivit datelor din documentele de procedura, creditul este necesar in vederea finantarii unor investitii de interes local. Durata contractului este de 180 de luni de la data atribuirii contractului.

Banii sunt necesari pentru cofinantarea unor lucrari care se executa pe raza orasului Uricani.

Ambulatoriul din Lupeni-Uricani

Conform documentelor, mai precis proiectului de hotarare prin care se acceseaza un credit, o parte din bani vor fi utilizati pentru proiectul care prevede “Modernbizarea, reabilitarea si dotarea cu echipamente de specilitate a cabinetelor ce functioneaza in localitatea Uricani , aferente Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Lupeni”. In cursul anului trecut, fostul minisrtu al Turismului, Elena Udrea, a semnat doua contracte de finantare pentru modernizarea ambulatoriilor din Valea Jiului. Este vorba de reabilitarea policlinicilor din Petrosani si Uricani. Valoarea fondurilor alocate prin Programul Operational Regional totalizeaza 5,4 milioane de euro. Proiectul de la Uricani care are o valoare de aproximativ 1,1 milioane euro.

Promovarea turismului, cu bani imprumutati

Reprezentantii administratiei locale de la Uricani au in plan si promovarea turismului. O parte din suma contractata este necesara  pentru implenetarea proiectului “Invitatie la folclor si natura in Uricani”. Intr-adevar exista natura in Uricani care trebuie promovata. Asa se face ca in cursul saptamanii trecut, reprezentantii administratiei din Uricani au mai demarat procedurile de licitatie pentru achizitionarea unor servicii. Este vorba de realizarea unui numar de 15 filme de informare si a unei fotogalerii care sa contina un numar de 200 de fotografii in scopul promovarii potentialului turistic al orasului. Obiectivul general al proiectului il constituie promovarea produselor turistice specific din zona orasului Uricani, Campu lui Neag si Valea de Brazi: elemente de arta popular si folclorice ale momarlanilor, obiceiurile Nedeii, obiceiuri de CRaciun, resurse naturale, pesteri, pentru a crea o imagine cu impact pozitiv si atragerea de turisti intr-o zona insuficient cunoscuta.  Aceasta procedura de achizitie publica se deruleaza in cadrul proiectului “Invitatie la folclor si natura in Valea Jiului”,  este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 conform contractului nr. 1927/03.08.2011, incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Organism Intermediar in numele si pentru  Autoritatea de Management pentru POR.

Modernizare de drumuri

Nici drumurile din Uricani un au fost uitate. Infrastructura rutiera este in stransa legatura cu turismul. Astfel  pentru ca turistii care sunt invitati sa viziteze orasul Uricani sa vina cu drag trebuie ca stara drumurilor sa fie bune. Astfel, o parte din credit va fi alocat pentru confinatarea poriectelor care au ca scop modernizarea drumurilor din Uricani.

Raul IRINOVICI