Cãldura din Petrosani încinge… spiritele politice

Cãldura din Petrosani s-a trasformat din agent termic, în agent electoral, dar care nu încãlzeste caloriferele reci ale abonatilor, ci încinge spiritele în mediul politic. Neînceperea furnizãrii agentului termic în municipiul Petrosani încinge spiritele în rândul politicienilor.  Cãldura s-a transformat din agent termic în agent electoral, însã acest fapt nu îi încãlzeste pe abonatii serviciului de termoficare. În prag de alegeri parlamentare, cele douã mari partide, PSD si PNL se “încãlzesc” pe spinarea rece a abonatilor care suferã de frig lângã caloriferele înghetate.

PNL acuzã PSD

Conducerea PNL Hunedoara acuzã PSD-ul de discriminare, în contextul în care abonatilor din Deva li se furnizeazã agent termic, iar celor din Valea Jiului, nu. Pe fondul problemelor la sistemul de termoficare, liderii PNL sustin cã PSD-ul va obtine cel mai slab scor din ultimii 10 ani.

“Nu este pentru prima oarã când, în interesul PSD, locuitorii Vãii Jiului sunt efectiv discriminati. La Deva, unde stie clar cã va pierde alegerile, PSD a ordonat marionetelor sale din fruntea CEH SA, în spetã d-lui director general Cosmin Lucian Chiuzan, sã asigure agent termic. În Valea Jiului, unde PSD se pregãteste pentru cel mai slab scor electoral din ultimul deceniu, cetãtenii zonei sunt mai putin egali ca devenii în fata CEH SA. Si, pe cale de consecintã, n-au parte de cãldurã în case. În ciuda temperaturilor de afarã”, aratã un comunicat al PNL Hunedoara.  Florin Roman, presedintele interimar al PNL Hunedoara subliniazã cã PSD va primi lovitura cea mai mare la Petrosani, acolo unde formatiunea cu cei trei trandafiri nu are prizã la locuitori.

“PSD suferã astfel un minim prejudiciu. La Uricani, Lupeni, Aninoasa si Petrila nu mai existã sistem centralizat de termoficare. Drept urmare, cetãtenii nu vor avea motive sã înjure PSD. La Vulcan, reteaua de furnizare a agentului termic este la pãmânt si de nevoie, oamenii s-au reorientat deja spre solutii alternative. Drept urmare, nici vulcãnenii nu vor avea motive sã înjure PSD. La Petrosani însã, acolo unde pãlãvrãgeala social-democratã nu are prizã la electorat, mii de cetãteni si sute de entitãti private mizeazã încã pe energia termicã de la Paroseni. Dar, pentru cã dl. Chiuzan este mai mult subordonat politic, si deloc patriot local, cetãtenii sunt nevoiti sã îndure frigul!”, aratã Florin Roman,  presedintele interimar al PNL Hunedoara. Cãldura este agent electoral, nu doar termic. PNL acuzã PSD cã nu furnizeazã agent termic locuitorilor din Petrosani.

“Ca atare, sanctionãm mârsava tentativã a PSD de a câstiga voturi lãsând petrosenenii în frig. Astãzi, vã reamintim, 6.000 de petroseneni ar trebui sã se încãlzeascã cu agentul termic de la CEH SA. Dar nu vrea PSD-ul! 2.000 de abonati casnici asteaptã furnizarea energiei termice la Petrosani. Dar nu vrea PSD-ul! Totodatã, 200 de societãti comerciale din Petrosani sunt abonate la acest sistem de încãlzire. Acelasi PSD nu vrea sã le asigure energie termicã! Sigur cã, pentru PSD, care a adus CEH SA în insolventã si în prag de faliment, cãldura din casele petrosenenilor e doar o mizã politicã. Cerem public demisia directorului general al CEH SA si, absolut imperativ, respectarea interesului public!”, mai aratã comunicatul PNL Hunedoara. De la înfiintare si pânã în prezent Complexul Energetic Hunedoara a fost condus de sase directori. Aproape toti au fost sustinuti de PSD. Astfel, Daniel Andronache a condus CEH la începturile sale, acesta fiind membru PSD, Aurel Niculescu (PSD) a fost cel de-al doilea director general al CEH. A urmat Constantin Jujan, iar dupã demisia acestuia a fost numit în baza ordonantei corporatiste Emil Florut.  Acesta a fost concediat, locul sãu fiind luat de Viorel Stancu, înlocuit fiind, dupã demisie, de Cosmin Chiuzan.

Monika BACIU

Advertisements

6 comentarii la „Cãldura din Petrosani încinge… spiritele politice

 • 12 octombrie 2016 la 20:31
  Permalink

  Iarasi politicieni?? nu au distrus si furat astia destul,toti de la toate partidele? zona asta este pe moarte si astia si acum se lupta pe voturi,cand apar la TV ei calculeaza voturi nu discuta despre problemele zonei.Din pacate cred ca mai sunt multi dusi cu pluta care inca se uita in gura lor,stau si se inchina in fata politicienilor de zici ca politicienii sunt patronii lor nu cei care ar trebui sa lucreze pentru ei.

 • 12 octombrie 2016 la 21:57
  Permalink

  Domnilor faceti demersuri pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru inlocuirea conductelor de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor si veti salva valea jiului (salvati cea mai ramas din minerit , Termocentrala Paroseni , Universitatea Petrosani , …) .

 • 13 octombrie 2016 la 07:03
  Permalink

  Din pacate pentru cei din PNL avem vesti proaste. Dl. Chiuzan este membru PNL si a fost desemnat la conducerea CEH de catre ministrul industriilor care va candida in aceste alegeri pentru un post de parlamentar din partea PNL. Nici PSD-ul nu este un partid de maicute insa faptele stau asa: pe vremea lui Ponta a fost caldura in locuintele din Valea Jiului, pe vremea „guvernului meu” impus de Klaus Iohannis NU este caldura. In rest sau auzim numai de bine.

 • 13 octombrie 2016 la 09:42
  Permalink

  Domnule MILU VLADISLAV esti atat de slab pregatit si informat e membru psd suta la suta ,dar ca de obicei scopul scuza mijloacele .

 • 13 octombrie 2016 la 17:15
  Permalink

  Nu este membru PSD. Am verificat aceasta informatie si este sigur la PNL chiar daca acum nu si-l asuma cei de la PDL…scuze PNL.

 • 13 octombrie 2016 la 22:02
  Permalink

  penibili mai sunteti, oamenii tremura de frig in spitale si scoli iar voi va contrati unde cine cand este….PSD=PDL=PNL=ALDE. Ati distrus zona asta prin incompetenta si goana dupa functii. Sa speram ca vor aparea fete noi la alegeri, voi sunteti de aruncat la groapa de gunoi a politicii…

Comentariile sunt închise.