Taxe mai mari cu 500%

Autoritãtile locale de la Uricani fac un pas important în sanctionarea celor care nu se ocupã de clãdiri. Astfel, proprietarii care îsi neglijeazã clãdirile vor plãtti taxe si impozite mai mari cu 500%.

“Se aprobã majorarea impozitului pe clãdiri, pentru clãdirile neîngrijite cu 500%, pentru punctajul procentual mai mare de 25%, punctaj stabilit conform criteriilor de încadrare prevãzute în anexa 2 la Regulamentul privind stabilirea conditiilor de impunere a supraimpozitãrii clãdirilor si terenurilor neîngrijite de pe raza Orasului Uricani”, aratã o hotãrâre a Consiliului Local de la sfârsitul lunii septembrie. Acelasi lucru se va întâmpla si în cazul proprietarilor de terenuri neîngrijite.  “Se aprobã majorarea impozitului pe teren, pentru terenurile neîngrijite situate în intravilan cu 500%, pentru punctajul procentual mai mare sau egal de 50%, punctaj stabilit conform criteriilor de încadrare prevãzute în anexa 3 la Regulamentul privind stabilirea conditiilor de impunere a supraimpozitãrii clãdirilor si terenurilor neîngrijite de pe raza Orasului Uricani”, aratã hotãrârea.  Si pentru cei care nu îsi lucreazã terenurile timp de doi ani, impozitele vor fi majorate. “Pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv, impozitul pe teren se majoreazã, începând cu al treilea an în care va fi stabilitã cota, în conformitate cu conditiilor de verificare, respectiv a metodologiei precizate în Regulamentul privind stabilirea conditiilor de impunere a supraimpozitãrii clãdirilor si terenurilor neîngrijite de pe raza Orasului Uricani”, aratã documentul.

Potrivit autoritãtilor locale, hotãrârea intrã în vigoare începând cu 01.01.2017. Codul fiscal prevede suprataxarea proprietarilor care nu îsi îngrijesc clãdirile sau terenurile.

Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.