Investitii în cãldurã, la Universitatea Petrosani

Studentii Universitãtii Petrosani, la fel ca abonatii sistemului de termoficare, îngheatã la cursuri.  Sãlile mari si reci ale singurei institutii de învãtãmânt superior de stat din judetul Hunedoara nu sunt încãlzite, iar oficialii Universitãtii Petrosani spun cã de vineri vor începe probele la sistemul alternativ de furnizare a agentului termic.

„Nu am dat încã drumul la cãldurã în sãlile de curs. La cãmine studenti au cãldurã, au toate conditiile. Am rezolvat, cu studentii, câteva probleme ale bucãtãriilor de la capãtul culoarelor. În ceea ce priveste spatiile de învãtãmânt vineri vom da drumul la agentul termic, urmând ca sãptãmâna viitoare sã demarãm acest proces si în corpul D”, a declarat Radu Sorin, rectorul Universitãtii Petrosani.  Reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior sustin cã asteaptã ca Serviciul de Termoficare din Petrosani sã înceapã furnizarea agentului termic, însã pânã atunci clãdirile vor fi încãlzite de centralele pe gaz.

“Este încãlzire pe gaz, deocamdatã, asteptãm decizia de a demara termoficarea, iar în perioada în care nu avem activitãti vom merge pe gaz, pentru cã în sistem de avarie, am fãcut calculele pentru a vedea cum este mai ieftin”, a mai subliniat sursa citatã. Anul acesta, cantina Universitãtii Petrosani a fost racordatã la reteaua de alimentare cu gaz metan, iar conducerea are în plan încã douã corpuri ale institutiei.

“Am fãcut si în acest an eforturi si am racordat cantina la gaz, mai avem de racordat la gaz biblioteca si laboratoarele de la sala de sport. Pentru racordarea cantinei la gaz a fost de 200.000 de lei”, a conchis Radu Sorin, rectorul Universitãtii Petrosani.

Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Investitii în cãldurã, la Universitatea Petrosani

  • 12 octombrie 2016 la 20:17
    Permalink

    Da si tocmai ce se vorbeste ca nici cu gazul nu stam foarte bine la nivel national.Dar pot sa mute cursurile la Deva ca acolo merge termoficarea si au si sediu,merge cu sau fara datorii.Deva este miezul,Deva este viata.

  • 12 octombrie 2016 la 21:46
    Permalink

    Domnule Radu Sorin de ce nu propuneti primarilor vaii jiului sa faca demersuri pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru inlocuirea conductelor de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a mai salva ce a mai ramas din minerit , Termocentrala Paroseni si implicit Universitatea Petrosani . In general salvati valea jiului .

Comentariile sunt închise.