Firmele interesate de a deschide o afacere în Valea Jiului, studiazã acum piata muncii si cautã chiar specialisti. Universitatea din Petrosani a fost contactatã în aceste zile pentru a gãsi posibilitatea ca specialistii din Valea Jiului, care se pregãtesc aici sã poatã lucra direct.  În plus, scoala superioarã este gata sã se plieze pe cerintele firmei.

„Am avut o discutie cu reprezentantii firmei DrexlerMayer, care vor veni aici sã implementeze o fabricã în Valea Jiului. Vorbim despre o fabricã de automotive, cablaje auto, cum au la Hunedoara si Deva. Au venit aici ca sã ne cearã sprijin în pregãtirea unor specialisti, care sã lucreze în aceastã viitoare fabricã. Le-am arãtat competentele noastre, disponibilitatea noastrã de  a crea chiar un curs post-universitar în domeniul megatronicii, care sã  îi dirijeze pe inginerii nostri, care deja au diplomã de inginer, înspre preocupãrile directe ale fabricii respective”, a spus prof. Univ. Dr. Ing Sorin Radu, Rectorul  Universitãtii Petrosani.

Scoala superioarã de la Petrosani va încheia un protocol, care îi vizeazã si pe studenti si pe absolventi. „Vom încheia un protocol de practicã cu acestia, pentru studentii din anii treminali si care fac acolo, pe lângã cea obligatorie, cã pot fi chiar angajati si sã îsi ia proiectul de diplomã pe o temã care intereseazã în cadrul fabricii. Apoi, în celelalte luni în care vor lucra sã primeascã burse sau salariu”, a mai adãugat prof. Univ. Dr. Ing Sorin Radu. Firma de cablaje despre care vorbeste Rectorul Sorin Radu duce deja aproximativ 80 de  muncitori în zona de nord a judetului, de aici din Valea Jiului si acum studiazã oportunitatea de a deschide o fabricã si în Valea Jiului. Dacã au nevoie de specialistii lor, Universitatea este gata sã punã la dispozitie si locul de cazare, pânã ce treaba va fi pusã pe roate.

Diana Mitrache