Cu scopul de a încuraja tinerii sã rãmânã acasã si de ce nu, sã dezvolte localitatea în care s-au nãscut, administratia publicã din Petrila vine în întâmpinarea celor care au o idee de afacere, dar care nu au destui bani pentru a o pune pe picioare.

Primãria are intentia de a depune cerere de finantare în vederea finantãrii unui proiect în cadrul Programului Operational Regional Capital Uman, axa prioritarã 3 ”Locuri de muncã pentru toti”, obiectiv specific 3.7 ”Cresterea ocupãrii prin sustinerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbanã”. Mai exact, primãria îi sprijinã pe posibilii antreprenori cu proiectul, iar cei interesati trebuie sã vinã doar cu o idee de afaceri.

” Ne dorim sã accesãm fonduri europene pentru a finanta ideile de afaceri ale tinerilor din orasul Petrila si nu numai, pentru cã aici se încadreazã si somerii sau persoanele care au locuri de muncã, care au idei de afaceri” a declarat primarul orasului Petrila,  Vasile Jurca

În cazul în care proiectul va fi aprobat si se va obtine finantare pentru a participa la activitãtile proiectului si a beneficia de formare profesionalã, antreprenorialã, consiliere, consultantã si asistentã în vederea realizãrii unui plan de afaceri si de asemenea, de a participa la competitia de idei de afaceri, finantarea poate ajunge si la 40.000 de euro. ”Fondurile pentru fiecare idee de afaceri, validate ajung la 40.000 de euro. Noi suntem dispusi sã acceptãm si 300 chiar 400 de idei de afaceri. Din acestea doar 80, cele mai viabile, vor fi validate pentru a primi finantarea”, a mai adãugat primarul orasului Petrila, Vasile Jurca Perioada de înscriere a ideilor de afaceri a început din data de 12 octombrie. Cei interesati trebuie doar sã completeze un chestionar denumit ”Start-up plus”, care se poate gãsi pe site-ul primãriei Petrila.  ”Fiecare afacere finantatã prin acest program trebuie sã reziste minim 5 ani. Eu vreau ca prin acest proiect sã  sprijinim tinerii din orasul Petrila sã îsi deschidã o afacere, dar si sã reusim astfel sã aducem câti mai multi bani europeni în localitate” a mai spus Vasile Jurca. Persoanele interesate au timp pânã miercuri 19 octombrie sã completeze chestionarul si astfel sã intre cu ideea de afacere în concursul de finantare.

Adina Pãduraru