Traditionala manifestare grupatã sub genericul „Zilele recoltei” are loc la Petrosani la finele sãptãmânii. De vineri, producãtorii din mai multe zone, ca si cei autohtoni, vor ajunge sã vândã produse pentru cãmãri si momârlanii vor face tocana traditionalã ce va fi împãrtitã în mod gratuit. În plus, locatia a fost schimbatã si nu vom mai gãsi tarabele pe drumul principal, blocarea acestuia fiind principala cauzã ce a mutat târgul.

„Zilele recoltei se vor tine în perioada 14 – 16 octombrie, în Piata Victoriei de aceastã datã. Asta, pentru a nu mai bloca drumul. Vom avea producãtori invitati si din zona noastrã si din altã parte si vom continua si traditia cu mâncarea traditionalã, pe care o vom da, din partea primãriei, tuturor cetãtenilor care vor dori sã participe”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Pe lângã produsele traditionale, târgul va fi deschis si celor care vor sã guste din tocana de berbec cu varzã cãlitã si pãsat. La târg sunt asteptati producãtori care sã vinã cu produse lactate, din carne, legume, fructe, must, tuicã, ori miere de albine.

Diana Mitrache