Ridzi cere demisia lui Chiuzan / Abonatii de la termoficare îngheatã lângã calorifere

Ridzi cere demisia lui Chiuzan pentru cã nu a început furnizarea agentului termic în Petrosani, iar acesta sustine cã problemele sunt în curtea celor de la societatea de termoficare. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani cere demisia lui Cosmin Chiuzan, directorul general al CEH. Primarul Petrosaniului îl acuzã pe directorul general al CEH de nepãsare. Încã de joi, societatea de temoficare din Petrosani a solicitat furnizarea agentului termic, iar Complexul Energetic Hunedoara nu a rãspuns solicitãrii. Mai mult decât atât, Tiberiu Iacob Ridzi sustine cã directorul CEH nici nu stia de aceastã solicitare.

“Cer public demisia domnului Chiuzan din functia de director al Complexului Energetic Hunedoara pentru mai multe motive, dar cel mai important este urmãtorul. Am fãcut solicitare joi cãtre  CEH pentru furnizarea agentului termic, deoarece temperaturile au fost sub zero grade mai multe zile. Am solicitat furnizarea agentului termic. Azi dimineatã l-am sunat pe directorul Chiuzan si nu stia de aceastã adresã care a fost trimisã la CEH, dumnealui a zis cã a vãzut din ziar. La Deva au dat drumul, iar la Petrosani nu au dat drumul. Pãrerea mea este cã dumnealui considerã cã noi suntem cetãteni de mâna a doua, iar eu nu accept asa ceva, iar domnul Chiuzan trebuie sã îsi dea demisia urgent din functie, nu numai cã este indolent, dar este si iresponsabil. Nu poti fi atât de relaxat sã nu sti dacã ai primit o adresã. Nu poti sã stai pe sute de milioane salariu si sã te doarã undeva. Cer public demisia acestui domn, sã lase pe altii care vor, stiu si se pricep la aceastã chestiune”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. De precizat este faptul cã la Deva a fost pornitã termoficarea, iar în Valea Jiului, unde temperaturile au coborât, mai multe nopti, sub pragul de înghet, agentul termic încã nu a fost livrat.

“E inacceptabil ca aceeasi companie sã furnizeze cãldurã la Deva, unde temperaturile sunt mai ridicate, iar la Petrosani sã nu furnizezi. Sunt 6000 de oameni care suferã din cauza acestui domn. Nu e problema noastrã dacã au sau nu cãrbune, pot sã dea drumul la cãldurã. Cei de la Paroseni asteaptã ordinul acestui domn (Cosmin Chiuzan-n.r.) sã furnizeze energia”,  a mai spus Ridzi. Reprezentantii termocentralei Paroseni sustin cã problema este la SC Termoficare SA, societate aflatã în insolventã.

“Am primit o solicitare pentru furnizarea agentului termic, dar urmeazã sã avem o discutie cu administratorul judiciar al SC Termoficare pentru a vedea cum solutionãm problema”, a declarat Doru Visan, directorul Termocentralei Paroseni. Mai mult, existã riscul ca din cauza problemelor financiare pe care le are SC Termoficare Petrosani sã nu fie furnizat deloc agent termic. 50 de debransãri au existat la sistemul de termoficare din Petrosani.

“În jur de 40-50 de persoane s-au debransat. Mai sunt 2000 de abonati persoane fizice si 200 de firme abonate la sistemul centralizat”, a mai subliniat Ridzi.

Cosmin Chiuzan, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, sustine cã între CEH si SC Termoficare SA din Petrosani nu existã o relatie contractualã, astfel cã nu se poate furniza agentul termic.

2-1

“În momentul de fatã CEH nu are o relatie contractualã cu societatea de termoficare din Petrosani. Abia dimineatã (luni-n.r.) am primit o solicitare din partea celor de la termoficare pentru a furniza agentul termic. În lipsa unui contract sau a unei comenzi, indiferent cã temperaturile sunt scãzute, nu putem furniza agentul termic. Comanda trebuie sã se bazeze pe un contract”, a declarat pentru CRONICA VÃII JIULUI, Cosmin Chiuzan, directorul general al CEH.

Potrivit conducerii CEH, existã toate sansele ca petrosãnenii sã nu beneficieze de agent termic, date fiind probleme societãtii de termoficare, aceasta fiind în insolventã. “Urmeazã sã avem o întâlnire cu administratorul judiciar al societãtii de termoficare, dar si cu administratorul judiciar al CEH pentru a gãsi cele mai bune solutii. Intentia noastrã este sã furnizãm agent termic, dar cel mai probabil va trebui sã se garanteze plata acesteia”, a mai declarat Chiuzan.  Si anul trecut, Primãria Petrosani a trebuit sã plãteascã în avans plata energiei termice. În conditiile actuale, petrosãnenii abonati la sistemul de termoficare mai au de asteptat, pânã când CEH si societatea de termoficare din Petrosani lãmuresc situatia.

Monika BACIU

14 comentarii la „Ridzi cere demisia lui Chiuzan / Abonatii de la termoficare îngheatã lângã calorifere

 • 10 octombrie 2016 la 20:10
  Permalink

  Sa te ia dracu mai Chiuzane cu cine te-a pus acolo ,ca noi inghetam in casa si cel putin eu sant cu plata la zi .Esti o mizerie de om un mare cacat asta esti arzate-ar focul gheenei cacatule .La Deva merge termoficarea aia au doua perechi de coaie si nu au voie sa inghete ?

  Răspunde
 • 10 octombrie 2016 la 22:26
  Permalink

  Mai nenorocitule esti cel mai prost inginer pus sa conduca ceh,bata-te Dumnezeu sa te bata asa cum iti bati tu joc de petroseneni si de angajatii ceh. Unde dracu te-au gasit prostovane?

  Răspunde
  • 11 octombrie 2016 la 14:53
   Permalink

   Gresit cel mai prost este Pulu Gabriel Petrescu.

   Răspunde
 • 10 octombrie 2016 la 22:36
  Permalink

  Ridzi fa demersuri si atrage fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea conductei de Termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a mai salva ce a mai ramas din minerit .

  Răspunde
 • 10 octombrie 2016 la 23:38
  Permalink

  Mutati-va jegul de CEH la Deva si puneti pe cei din Deva sa va scoata carbunele.

  Răspunde
 • 11 octombrie 2016 la 07:02
  Permalink

  Nu este vinovat CEH. Managerul de la SC Termoficare Petrosani nu-si face datoria. Intre doua societati comerciale trebuie sa existe un contract .

  Răspunde
 • 11 octombrie 2016 la 07:16
  Permalink

  In urma cu 2 saptamani presedintele PNL Hunedoara ii jignea pe cei din Valea Jiului in mass-media locala pentru ca au votat cu PSD in alegerile locale spunand ca suntem inapoiati.
  Acest Chiuzan este membru PNL si impus de acest partid la conducerea CEH. Inclin sa cred ca cei din PNL se razbuna astfel pe cei din Valea Jiului pentru ca au votat in alegerile locale cu PSD. Este inacceptabil sa lasi oamenii sa inghete in case pentru ca nu au votat PNL. Altfel nu se explica de ce termocentrala Mintia are stoc de carbune asigurat de catre CEH in timp ce la termocentrala Paroseni stocul de carbune este ZERO si NU se va putea produce caldura in aceasta iarna.

  Răspunde
 • 11 octombrie 2016 la 09:36
  Permalink

  centrale pe gaz, asta este solutia

  Răspunde
 • 11 octombrie 2016 la 10:25
  Permalink

  platiti-va facturile, fratilor! iar vreti sa va plateasca altii facturile. unii se incalzesc si altii platesc? nu ati platit nici jumatate din facturi. vi le platesc fraierii. si deja vreti sa faceti alte datorii? marfa trebuie platita! vreti sa va plateasca la nesfarsit altii datoriile?

  Răspunde
 • 11 octombrie 2016 la 11:16
  Permalink

  @calorie bai tu nu intelegi ca oamenii isi platesc facturile si cei care nu platesc sunt executati silit? iar aruncati vina pe abonati? te bagi ca musca in lapte si tu.Si chiar daca ar fi asa tu alta solutie ca mare manager nu ai decat sa tai caldura la toata lumea indiferent cine a platit si cine nu? eu trebuie sa stau in frig cu facturile platite?noi toti platim pentru niste salarii nesimtite ale celor de la CEH in situatia in care CEH este falimentara si asta se intampla de zeci de ani deja,au dat afara muncitori si au pastrat pilosii care nu fac nimic.

  Răspunde
 • 11 octombrie 2016 la 12:16
  Permalink

  Pentru calorie: te bucuri in mintea ta bolnava sa vezi copii in scoli cum dardaie de frig asa crezi tu ca se rezolva lucrurile.

  Răspunde
 • 11 octombrie 2016 la 14:04
  Permalink

  Totalul datoriilor SC Termoficare SA Petro?ani – societate în reorganizare judiciar? se ridic? la suma de 57.100.346,04 lei catre CEH si asa au si celelalte din Vale. Or fi aia hoti de la CEH, dar prea isi bat joc primariile de cEH punind directori la termoficari din orase oameni de kkat. La Petrosani Muntean a bagat SC Termoficare in faliment si acum l au pus din nou de bun si oamenii sufera de frig. Ce a facut asta cu banii platiti de oameni pe caldura? de ce nu a platit mai departe. Si astia au omorit CEH ca nu au platit si dupa aia au strigat UITE CA NU DAU CALDURA VA TIN IN FRIG. pai cu ce sa se tina minele daca banul nu vine pe carbunele ars pentru caldura?? Aveti cap, ce drac credeti tot ce va zic primarii politici care acu fug dupa voturi si vezi doamne mor de grija noastra. Il doare in pix pe Riti si arunca pisica cand si-a pus omul inapoi la SC Termoficare petrosani.

  Răspunde
 • 11 octombrie 2016 la 17:41
  Permalink

  Daca ne luam dupa datorii CEH trebuia inchisa de multa vreme si da Constantin ai dreptate nu trebuia numit in conducerea Termoficare S.A cineva care a dus societatea la faliment.Dar autoritatile in loc sa puna problema asta pe masa ei se ocupau cu zilele orasului sau cu marirea salariilor conducerii la CEH,s-au trezit iarna ca sunt probleme cu caldura.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.