Atentionare de ploi si ninsori

Administratia Nationalã de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ploi, intensificãri ale vântului si precipitatii mixte, valabilã începând din dimineata zilei de marti pânã joi, la nivelul întregii tãri.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 octombrie, ora 2:00 — 13 octombrie, ora 10:00, aria ploilor se va extinde treptat si va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumãtatea sudicã a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marti, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est si la munte.

Cantitãtile de apã vor depãsi 25 l/mp si local 40 — 50 l/mp, cu precãdere în Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei, precum si în zonele montane. Pe parcursul zilei de marti, la munte precipitatiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari si mai ales în nordul Carpatilor Orientali se va depune strat nou de zãpadã. Vântul va avea intensificãri temporare, cu viteze de pânã la 55 — 65 km/h, îndeosebi în est si la munte, iar pe crestele montane înalte va depãsi 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea.

Sursa: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.