UDMR Hunedoara intrã în cursa electoralã cu liste complete

Deputatul european Iuliu Winkler, presedintele Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR, a anuntat, luni, la Deva, într-o conferintã de presã, faptul cã, în judet s-a încheiat campania de strângere a semnãturilor pentru sustinerea participãrii UDMR în campania electoralã.

El a mai spus cã UDMR Hunedoara va intra în alegerile pentru Parlamentul României cu liste complete atât la Camera Deputatilor, cât si la Senat.  La rândul sãu, Széll Lõrincz, director executiv al DJST Hunedoara, candidatul care conduce lista pentru Camera Deputatilor, a declarat cã UDMR Hunedoara a strâns aproape 4.700 de semnãturi. ”În ultimele trei sãptãmâni, membrii nostri au strâns semnãturile cerute de lege pentru a contribui la zestrea de semnãturi a UDMR. (…) La aceastã zestre, noi am contribuit cu 4.695 de semnãturi, ceea ce înseamnã peste 150 % din ceea ce ni s-a solicitat”, a precizat candidatul UDMR Hunedoara. El a spus cã semnãturile provin atât de la membrii comunitãtii maghiare din judet, dar si din partea românilor.

Széll Lõrincz a adãugat cã UDMR Hunedoara a definitivat deja listele candidatilor pentru Camera Deputatilor si Senat. El a subliniat faptul cã în cadrul acestor alegeri mai mult de jumãtate din candidatii propusi la nivel national de UDMR sunt tineri.  ”Mai mult de jumãtate din membrii actuali nu se vor mai regãsi pe liste. Sunt propuse pe locuri eligibile persoane între 30-40 de ani. (…)  Cu multi dintre acestia am fost coleg în organizatia de tineret. Ei au muncit si acumulat experientã profesionalã, dar si în munca în beneficiul comunitãtii. (…) E nevoie sã avem oameni din diverse domenii, cu diverse profesii, sã putem acoperi  toate comisiile de specialitate ale Parlamentului. Printre colegii mei sunt si juristi si profesori si medici si sociologi. (….) Între cei tineri se regãsesc si colegi care nu se aflã la primul mandat cum ar fi  de exemplu Korodi Attila, care a fost si cel mai tânãr ministru pe care l-a dat UDMR, sau Molnar Zsolt, care este deputat de Timis”, a mai spus candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputatilor. Înnoirea listelor de candidati reprezintã rãspunsul Uniunii la solicitarea cetãtenilor, a completat presedintele UDMR Hunedoara.

Un comentariu la „UDMR Hunedoara intrã în cursa electoralã cu liste complete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.