Festivalul international de povesti „Cuvânt de întelepciune”

Palatul Cultural Minerul din Lupeni gãzduieste în aceastã sãptãmânã festivalul international „Cuvânt de întelepciune”, proiect derular de Primãria Lupeni în colaborare cu Parohia Ortodoxã Bãrbãteni.

În cadrul acestui festival, care începe marti 11 octombrie, patru povestitori, trei din strãinãtate si un român îi vor învãta pe ascultãtori  sã ofere educatie copiilor cu ajutorul povestilor.  „Acest specatcol vine sã completeze seria spectacolelor de mare valoare  care au avut loc deja pe scena Palatului si cu ajutorul bisericii, prin cuvinte de întelepciune, venim în sprijinul pãrintilor în educarea copiilor, pentru ca acestia din urmã sã învete care sunt adevãratele valori morale”, declarã primarul Cristian Resmeritã. Pãrintele Cristian sustine cã festivalul international „Cuvânt de întelepciune” a început la sfârsitul lunii septembrie la Arad,  si se va  desfãsura pe parcursul a douã zile la Lupeni.

„Într-o primã parte povestitorii se vor deplasa la scoli unde se vor adresa copiilor si marti seara la sala Palatului Cultural Minerul cu ajutorul unor povesti cu tâlc, captivante si amuzante, dar bazate pe principii morale, se vor adresa adultilor pentru a-i învãta ca în joaca cu copiii sã se foloseascã de povesti. Dupã Lupeni festivalul va continua la  Cluj si Bucuresti”, declarã pãrintele Cristian.

17-1

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.