Organizatiile PNL din Valea Jiului au luat act de dezbaterea falsã pe care o întretin în spatiul public un parlamentar (PP-DD, UNPR, PMP) si un fost parlamentar (PSD), actual primar, cu privire la scãderea stagiilor de cotizare de la 30 de ani la 20 de ani ale pensionarilor mineri pensionati dupã 1 ianuarie 2011 si condamnã cu fermitate însusirea pe nedrept a proiectului legislativ.

În fapt, persoanele respective nu sunt initiatorii acestui proiect legislativ, din contrã, ei si partidul lor au votat împotrivã. În Senatul României proiectul legislativ respectiv a fost sustinut de senatorii PNL care au acordat 22 voturi “pentru,” dintr-un numãr de 23 senatori  prezenti, iar 41 de senatori PSD-UNPR au votat “împotrivã” dintr-un numãr de 52 senatori prezenti.   Acesta este adevãrul pe care trebuie sã îl cunoascã cetãtenii Vãii Jiului despre cei doi reprezentanti în Parlamentul României care acum mai vor o “turã”. Totodatã, Organizatiile PNL din Valea Jiului informeazã cetãtenii cã parlamentarii PNL au înregistrat la Camera Deputatilor douã proiecte legislative ce vizeazã modificarea legii pensiilor, astfel:

  1. Persoanele din Valea Jiului (municipiile Petrosani, Vulcan, Lupeni si orasele Petrila, Aninoasa si Uricani), din municipiul Hunedoara si din orasul Cãlan, pe o razã de 8 km în jurul acestor localitãti, beneficiazã de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fãrã penalizarea prevãzutã la pensionarea anticipatã.

2.Minerii pensionati înainte de 2011 care au beneficiat de recalcularea punctajelor medii anuale în conformitate cu prevederile Legii nr. 192/2015 pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice,  sã beneficieze de recalcularea punctajului mediu anual pe baza stagiului complet de cotizare de 20 de ani, nu de 30 de ani.

Parlamentarii PNL fundamenteazã în acest moment  un alt proiect legislativ ce are în vedere persoanele care sunt angajati la SNÎMVJ si la CEH, iar la data închiderii minelor nu vor îndeplinii conditiile de pensionare. Pentru toate acestea este necesar sã vedem pe cine trimitem în Parlament. Alegem pe cei care au proiecte pentru dumneavoastrã si familiile dumneavoastrã sau alegem gargara celor pe care i-ati mai trimis o datã sau de douã ori în Parlament si au ales doar interesul personal?

ORGANIZATIILE PNL VALEA JIULUI – HUNEDOARA