Jaful din pãdurile hunedorene continuã, iar organele abilitate au o misiune imposibilã în privinta stopãrii acestui fenomen. Totusi, din când în când jandarmii montani reusesc sã surprindã în trafic camioane pline cu lemne si sã-i sanctioneze pe cei care transportã ilegal masã lemnosã. Este si cazul a doi hunedoreni care au fost surprinsi joi cu masinile încãrcate cu lemne si care nu au putut sã justifice provenienta lor. În fapt, pe timpul executãrii misiunii de mentinere a ordinii publice, patrula din cadrul Postului Jandarmi Montan Straja aflându-se în dispozitivul de control al transportului de material lemnos din municipiul Lupeni s-a sesizat cu privire la un transport de material lemnos într-un atelaj hipo, condus de cãtre un bãrbat. Persoana interceptatã a fost identificatã ca fiind domiciliat în municipiul Lupeni.

În urma solicitãrii facute de cãtre patrula de jandarmi, la fata locului a sosit si un agent din cadrul Politiei municipiului Lupeni care i-a solicitat persoanei în cauzã sã se deplaseze cu atelajul la un depozit din apropiere, unde un reprezentant al Ocolului Silvic Lupeni a stabilit cantitatea de material lemnos. Persoana în cauzã a fost invitatã la sediul Politiei municipiului Lupeni unde a fost sanctionatã cu avertisment pentru transport ilegal de material lemnos, faptã prevãzutã de art. 19, alin 1 din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sactionarea contraventiilor silvice.

Si la Soimus, patrula de jandarmi din cadrul Postului Jandarmi Montan Vata de Jos a observat o autocamionetã ce se deplasa pe DN 76/E 79 din directia Brad spre Deva.

A fost solicitat prin SNAU un echipaj de politie pentru a opri în trafic autocamioneta, dar conducãtorul acesteia vãzând masina jandarmeriei în spatele sãu a oprit pe DJ 761 la iesirea din localitatea Soimus spre Balata. Dupã declinarea calitãtii patrula de jandarmi a procedat la identificarea conducãtorului auto, stabilind cã este domiciliat în Comuna Vetel. Fiind întrebat despre avizul de însotire al materialului lemnos si provenienta acestuia, persoana în cauzã a arãtat un aviz ce prezenta stersãturi, care avea introdus în aplicatia SUMAL un alt numãr de înmatriculare, iar tipul materialului lemnos din avizul de însotire era fag, însã în autocamionetã era atât lemn de esentã fag cât si stejar, a cãrui provenientã nu putea fi justificatã. Persoana în cauzã, materialul lemnos si autocamioneta au fost predate Sectiei 1 Politie Ruralã Soimus din cadrul I.P.J Hunedoara.