Petrosaniul pare mai sigur cel putin de doua saptamani incoace, dupa ce politistii au facut mai multe descinderi si au ridicat traficanti de droguri, talhari sau interlopi.

Ultima actiune derulata de politistii din Petrosani a avut loc in noaptea de miercuri spre joi, iar oamenii legii au luat la puricat zonele unde s-ar fi putut ascunde cei certati cu legea.

Astfel, in urma actiunii sprijinite de luptatorii S.I.R. din cadrul IJP Hunedoara, doi condamnati au fost prinsi si dusi la inchisoare si un afacerist s-a ales cu amenda pentru comert ilicit. Politistii au reusit sa dea si de urma unui baietel in varsta de sase ani dat disparut de tatal sau.

„Politia Municipiului Petrosani a efectuat o razie in Cartierul Aeroport, zona Livezeni si Zona Centrala din municipiul Petrosani, actiune in urma careia a fost depistat Adrian S., de 55 ani, din orasul Aninoasa,  recidivist. In urma cercetarilor, politistii Biroului de Investigatii Criminale au  stabilit faptul ca suspectul, in perioada februarie 2012-martie 2012, a comis doua furturi din incinta Spitalul de Urgenta Petrosani”, declara inspectorul Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara. Barbatul retinut este autorul mai multor furturi din saloanele cu pacienti ale Spitalul de Urgenta Petrosani, dar si din alte locatii ale municipiului. Acesta risca sa stea dupa gratii pentru furt

calificat.

„In cadrul aceleiasi actiuni, politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat-o pe Vasilica C., de 34 ani, din Petrosani, care a fost condamnata in data de 21.06.2012, de Judecatoria Tg.-Jiu, la o pedeapsa privativa de libertate de  3 ani si 6 luni, pentru comiterea infractiunii de complicitate la inselaciune. Persoana in cauza a fost escortata si depusa in Penitenciarul Barcea Mare, in vederea executarii pedepsei”, mai precizeaza Nitu.

Politistii au dat si de urma unui baietel de sase ani care a disparut de la locul de joaca din fata casei.

„Efectivele de politie care desfasurau activitati in teren in cadrul raziei au fost dirijate de urgenta in cartierul Colonie, unde locuieste minorul, iar  in urma scotocirilor efectuate, in scurt timp minorul a fost identificat si incredintat parintilor (acesta nu a fost victimizat)”, spune reprezentantul IPJ Hunedoara. La razie au luat parte si comisari de la Garda Financiara, iar patronul unei societati a fost amendat cu 200 de lei dupa ce, in urma controlului, s-a constatat ca societatea nu avea casa de marcat.

Maximilian Ganju