15 abonati la termoficare

Termoficarea a renuntat la Lupeni si nu Lupeniul la termoficare. Acesta este punctul de vedere al primarului municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã, cel care a fost primul edil din Valea Jiului care a anuntat cã renuntã la sistemul de termoficare. Continuarea furnizãrii agentului termic în Lupeni nu mai avea nici profitabilitate. 15 abonati au mai rãmas la acest serviciu.

“Noi nu am mai participat la nicio întâlnire pe care Consiliul Judetean le-a organizat. A fost o întâlnire în urmã cu aproximativ 10 zile în care primarul de la Petrosani, Vulcan si Deva si cei de la CEH au participat. Este un subiect politicianist din care cineva încearcã sã creeze anumite discutii. În municipiul Lupeni, termoficarea ca subiect nu existã pentru cã în urmã cu vreo lunã de zile erau vreo 15 abonati si aceia partiali. În 5 februarie anul trecut, Complexul a furnizat termoficarea si la Lupeni si la Vulcan. La vremea respectivã mai aveam la Lupeni vreo 200 de abonati casnici dintre care 3 total, restul partial. Termoficarea a renuntat la Lupeni, nu Lupeniul a renuntat la termoficare. Noi avem scolile, spitalul, sediul primãriei bransamente la gaz. Noi nu avem probleme de cãldurã niciunde. Primarul de la Vulcan a spus un lucru bun. Ei ar dori ca primãriile sã preia instalatiile, dar eu, ca si primar, nu pot sã duc agentul termic cu ciurul. Toatã lumea încearcã sã ne punã la o masã si fiecare încearcã sã scape de responsabilitate. Nu este o chestiune bãrbãteascã”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Mai mult, Resmeritã este de pãrere cã factorii implicati în acest proces, respectiv cei de la CEH încearcã sã arunce responsabilitatea în ograda primarilor.

“Am participat la o întâlnire cu cei de la Complex în care cei de la CEH au spus cã nu au stoc, nu o sã poatã sã dea cãrbune. Sub presiunea opiniei publice ei spun acum orice. Acum observ, ca primar, cã toatã lumea încearcã sã se debaraseze de tot si sã arunce pe primari, ceea ce nu este corect”, a mai spus sursa citatã. Totodatã, edilul lupenean a solicitat Complexului Energetic Hunedoara sã dezafecteze vechile conducte de termoficare, astfel încât acestea sã nu afecteze negativ imaginea localitãtii care este într-o continuã schimbare. Pânã la acest moment, Resmeritã nu a primit niciun rãspuns vizavi de aceastã solicitare. “Pânã în momentul de fatã nu au venit sã îsi ia conductele. Am trimis o adresã. Eu nu am o ambitie personalã din a demola niste conducte, însã municipiul Lupeni va fi reabilitat pânã în 23 decembrie în proportie de 50%. Nu pot sã pãstrez niste relicve ale trecutului. Eu as fi cel mai bucuros sã reabilitãm acest sistem pe fonduri europene, dar chiar dacã fac acest program, conductele care existã azi nu mai pot fi folosite. Trebuiesc aduse altele noi si practic aceste conducte îmi afecteazã grav imaginea municipiului Lupeni, despre care cred cã va deveni unul cu adevãrat turistic. Ori dacã termoficarea rãmâne si tevile ruginite, dacã Universal Edil care este în faliment nu îsi face treaba, nu putem sã avem un oras frumos cum si-ar dori un turist sã îl avem”, a mai subliniat Resmeritã.  Cristian Resmeritã a fost primul primar din Valea Jiului care a anuntat cã renuntã la furnizarea agentului termic în localitate.

Monika BACIU

Advertisements

7 comentarii la „15 abonati la termoficare

 • 5 octombrie 2016 la 21:00
  Permalink

  Corect !

 • 5 octombrie 2016 la 22:33
  Permalink

  Corect pe naiba.Inchizi mineritul si cine naiba mai ramane in Valea Jiului? ce turism?hai sa zicem 4 luni de iarna cu un anumit numar de turisti in cel mai bun caz,ok si ce castiga orasul? nu este nici pe departe de ajuns sa sustina economia locala plus ca pe unde sa vina „turistii”? drum spre Herculane nu ai,defileul este mai mult inchis,spre Voineasa la fel.Pe langa asta sunt atatea statiuni montane in Romania bine puse la punct,de ce ar alege Lupeni sau Straja?si Straja a avut ceva turisti,unde s-au vazut in finantele locale acesti turisti?orasul este la fel si oamenii cu aceleasi probleme doar Parau mai fericit si alti 2-3 patroni de pe acolo.Dupa ce inchizi termoficarea normal ca mai raman doar 15 abonati,doar ca odata cu lasatul in frig al oamenilor inchizi si mineritul,inchizi si economia locala.Primarii astia au intelegere se pare cu cineva si de asta ard de nerabdare sa inchida mineritul.Credeam ca aduce ceva investitori dar nu,el nu pune nimic in loc ci doar inchide dar vezi tu il acuza pe Vochitoiu ca este impotriva minerilor.In alte orase din tara primarii acceseaza fonduri europene pentru reabilitarea conductelor la noi primarul le taie ca il incurca.Cum au reusit lupenenii sa aleaga si pe fiul Resmerita nu stiu dar acum suferim cu totii,el termina ce a inceput tatal si foarte probabil el este primarul care va inchide orasul definitiv.

 • 6 octombrie 2016 la 09:09
  Permalink

  va rugam sa dati apa calda ca am investit de-a lungul magistralei de apa calda ,am construit casute,garaje,cotete si din conducta luam apa calda din conducta ma incalzeam la garaje acum ce o sa ma fac?

 • 6 octombrie 2016 la 13:24
  Permalink

  Chiar daca nu agreez clanul ,in cazul asta Cristy are dreptate .Sa vorbeasca unul care e bransat la termoficare si daca ii convine sa plateasca .

 • 6 octombrie 2016 la 17:37
  Permalink

  Radeti voi radeti aiurea dar ca Aninoasa o sa ajunga Lupeni.

 • 6 octombrie 2016 la 18:16
  Permalink

  Termoficarea a devenit istorie in lupeni datorita fostului primar,care in cardasie cu presedintii de asociatii au facut tot ce e posibil(prin preturile calculate”babeste”) sa renunte oamenii la termoficare.

 • 10 octombrie 2016 la 11:15
  Permalink

  Sa se redeschida Universal Edil, sa se dea in administrare famigliei, sa se revina la obiectul principal de activitate, adica sa se reporneasca investitiile masive in cimitirul Barbateni, ca doar de acolo castiga famiglia cel mai bine.

Comentariile sunt închise.