Termoficarea a renuntat la Lupeni si nu Lupeniul la termoficare. Acesta este punctul de vedere al primarului municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã, cel care a fost primul edil din Valea Jiului care a anuntat cã renuntã la sistemul de termoficare. Continuarea furnizãrii agentului termic în Lupeni nu mai avea nici profitabilitate. 15 abonati au mai rãmas la acest serviciu.

“Noi nu am mai participat la nicio întâlnire pe care Consiliul Judetean le-a organizat. A fost o întâlnire în urmã cu aproximativ 10 zile în care primarul de la Petrosani, Vulcan si Deva si cei de la CEH au participat. Este un subiect politicianist din care cineva încearcã sã creeze anumite discutii. În municipiul Lupeni, termoficarea ca subiect nu existã pentru cã în urmã cu vreo lunã de zile erau vreo 15 abonati si aceia partiali. În 5 februarie anul trecut, Complexul a furnizat termoficarea si la Lupeni si la Vulcan. La vremea respectivã mai aveam la Lupeni vreo 200 de abonati casnici dintre care 3 total, restul partial. Termoficarea a renuntat la Lupeni, nu Lupeniul a renuntat la termoficare. Noi avem scolile, spitalul, sediul primãriei bransamente la gaz. Noi nu avem probleme de cãldurã niciunde. Primarul de la Vulcan a spus un lucru bun. Ei ar dori ca primãriile sã preia instalatiile, dar eu, ca si primar, nu pot sã duc agentul termic cu ciurul. Toatã lumea încearcã sã ne punã la o masã si fiecare încearcã sã scape de responsabilitate. Nu este o chestiune bãrbãteascã”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Mai mult, Resmeritã este de pãrere cã factorii implicati în acest proces, respectiv cei de la CEH încearcã sã arunce responsabilitatea în ograda primarilor.

“Am participat la o întâlnire cu cei de la Complex în care cei de la CEH au spus cã nu au stoc, nu o sã poatã sã dea cãrbune. Sub presiunea opiniei publice ei spun acum orice. Acum observ, ca primar, cã toatã lumea încearcã sã se debaraseze de tot si sã arunce pe primari, ceea ce nu este corect”, a mai spus sursa citatã. Totodatã, edilul lupenean a solicitat Complexului Energetic Hunedoara sã dezafecteze vechile conducte de termoficare, astfel încât acestea sã nu afecteze negativ imaginea localitãtii care este într-o continuã schimbare. Pânã la acest moment, Resmeritã nu a primit niciun rãspuns vizavi de aceastã solicitare. “Pânã în momentul de fatã nu au venit sã îsi ia conductele. Am trimis o adresã. Eu nu am o ambitie personalã din a demola niste conducte, însã municipiul Lupeni va fi reabilitat pânã în 23 decembrie în proportie de 50%. Nu pot sã pãstrez niste relicve ale trecutului. Eu as fi cel mai bucuros sã reabilitãm acest sistem pe fonduri europene, dar chiar dacã fac acest program, conductele care existã azi nu mai pot fi folosite. Trebuiesc aduse altele noi si practic aceste conducte îmi afecteazã grav imaginea municipiului Lupeni, despre care cred cã va deveni unul cu adevãrat turistic. Ori dacã termoficarea rãmâne si tevile ruginite, dacã Universal Edil care este în faliment nu îsi face treaba, nu putem sã avem un oras frumos cum si-ar dori un turist sã îl avem”, a mai subliniat Resmeritã.  Cristian Resmeritã a fost primul primar din Valea Jiului care a anuntat cã renuntã la furnizarea agentului termic în localitate.

Monika BACIU