Profesorii din municipiul Petrosani, care ies la pensie în 2016, au fost primiti, într-o atmosferã intimã, la Sala de marmurã a primãriei.

A fost un moment festiv, la care au venit doar câtiva profesori, iar în numele lor a vorbit profesorul Vasile Pop, singurul director venit sã îi sustinã la acest eveniment.

„Noi, cei de la Scoala 7, am vãzut în fiecare scoalã, colegi, prieteni, oameni de la care am putut sã învãtãm, oameni din a cãror  experientã am furat, am împrumutat, am luat si am aplicat-o la conditiile specifice zonei noastre din Cartierul Serpãrie. Poate cã de aceea avem rezultate bune, pentru cã am luat din experienta lor. (…) Vã doresc succes tuturor celor care ati iesit la pensie, ani frumosi, multi si buni! Si, ca o glumã: existã posibilitatea ca dascãlii sã nu mai iasã la pensie. Sã fie tinuti în activitate pânã dau, din nou, în mintea copiilor si atunci sã primeascã din nou alocatie”, a glumit profesorul Vasile Pop, director la Scoala nr 7 Petrosani, care a punctat faptul cã restul colegilor sãi, probabil, au profitat altfel de ziua liberã, decât sã le fie alãturi pensionarilor.

Profesorii pensionari nu au fost onorati si de colegii lor, iar asta s-a vãzut, atunci când în salã au ajuns prea putini oameni, însã, administratia localã a fost cea care nu a tinut cont de acest aspect si le-a oferit tuturor atentia cuvenitã.

„E un moment special. 5 octombrie 2016 este mai mult decât o zi pe care sã o bifãm în calendar. Faptul cã nu sunteti apreciati la adevãrata valoare, aici în România, cred cã nu va mai dura mult si se va întâmpla, la un moment dat, si în România, asa cum se întâmplã în toate statele civilizate. În fata împãratului Japoniei, singurii oameni care nu se pleacã sunt dascãlii, ceea ce cred cã spune foarte mult. Vã multumim pentru ceea ce faceti în fiecare zi pentru copiii nostri”, le-a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

De Ziua Mondialã a Educatorului, au fost premiati dascãlii: prof. Ileana Zaharie Ileana, Dorina Hudrea, Florica Bican, Dorin Sclifos, Margarit Mirella Sabados, Marcela  Gabor, Natalia Elekes –Bãlutoiu si Florentin  Glont.

Diana Mitrache