Drumul spre Rânca este blocat de zãpadã

Previziunile meteorologilor s-au adeverit. La munte a nins, mai mult decât era de asteptat, lucru ce a dus la blocarea arterelor rutiere. Stratul gros de zãpadã de peste 5 cm a determinat autoritãtile sã blocheze drumul national 67 C cãtre Rânca.”Pe DN 67C între Rânca si Obârsia Lotrului este restrictionatã circulatia pentru autovehicolele neechipate de iarnã cu cauciucuri de iarnã sau lanturi. Este multã zãpadã, peste 3-5 cm mãsoarã stratul de zãpadã, ninge în continuare dar cel mai rãu este vântul puternic, avem cod galben de viscol”, a declarat Ion Tudor Sef CNADNR Gorj.

Soferii care trebuie sã ajungã la destinatie pe acest traseu sunt întorsi din drum. Doar cei norocosi si constiinciosi care au apucat sã îsi doteze masinile pentru iarnã, au voie sã treacã. Ceilalti sunt redirectionati pe Defileul Jiului.

”Recomandãm participantilor la trafic sã circule pe Defileul Jiului sau pe Valea Oltului si sã evite astãzi pe perioada atentionãrilor meteo Transalpina”, a mai adãugat Ion Tudor Sef CNADNR Gorj. Reprezentantii CNADNR sunt ajutati de un echipaj de politie care verificã toate masinile ce ajung în acel punct.

Adina Pãduraru

Advertisements