Când vine cãldura în scolile din Petrosani?

Cel mult 10 zile mai au de asteptat elevii din scolile si liceele din Petrosani, singurii care au rãmas în frig în unitãtile de învãtãmânt din Valea Jiului.

De vinã sunt încã lucrãrile ce se desfãsoarã la centralele termice pe gaz ce au fost montate la unitãtile scolare în varã si care mai au nevoie de aprobãri si finisãri. „Încã nu e finalizat bransamentul la scoli. Am emis autorizatiile de constructie pentru 5 locatii, sãptãmâna trecutã si urmeazã ca firma ce face bransamentele, o firmã agreatã de E-On Gaz sã vinã si sã punã în functie aceste centrale. Estimez cã mai dureazã o sãptãmânã, maxim 10 zile”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Scolile ar putea, însã, sã revinã si la sistemul centralizat de termoficare, dar abia de luna viitoare, pentru cã deocamdatã nu se poate vorbi despre pornirea sistemului de la Paroseni. „S-au angajat cã, undeva în jurul datei de 1 noiembrie, vor fi  în situatia sã furnizeze agentul termic. Noi vom face comanda pânã atunci, pentru a avea energie si pentru consumatorii nostri, dar cred cã înainte de 1 noiembrie nu o sã poatã furniza”, a mai precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Toate unitãtile de învãtãmânt din Petrosani au acum centrale pe gaz metan, însã, acestea au fost montate abia în varã. Investitia, care a vizat montarea centralelor pe gaz la scoli si grãdinite se ridicã la aproximativ 2 milioane de lei, iar banii au venit de la bugetul local si o parte de la rectificãrile din 2015 de la Consiliul Judetean. Anul trecut, în iarnã, scolile au trecut printr-o situatie fãrã precedent, dupã ce, de mai multe ori, Termocentrala Paroseni a oprit furnizarea agentului termic si copiii au stat în frig.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.