Unitatea Guvernamentalã de Asistentã Tehnicã pentru Valea Jiului a fost înfiintatã

Consilierul premierului Dacian Ciolos a anuntat cã a fost semnat ordinul prin care se aprobã înfiintarea unitãtii guvernamentale de asistentã tehnicã pentru Valea Jiului. Ionel Danca este cel care va coordona acest proiect.

“Astãzi, 5 octombrie, Seful Cancelariei PM, Paul Gheorghiu a semnat Ordinul de înfiintare a Unitãtii Guvernamentale de Aistenta Tehnica (UGAT) pentru zonele de interventie Valea Jiului, Rosia Montana – Apuseni si Moldova (Vaslui – Iasi), care va fi coordonatã de subsemnatul, în calitate de consilier de stat al Premierului Dacian Ciolos. Dupã aprobarea Memorandumului care instituie acest mecanism de sprijin pentru beneficiarii din acele zone, am început imediat operationalizarea structurii. Între timp, am avut discutii si cu oficiali ai Comisiei Europene pe aceastã temã, care încurajeazã astfel de abordãri integrate din programele de finantare din fonduri UE si care îsi exprimau regretul cã astfel de mecanisme de asistentã tehnicã nu au fost gândite mai din timp ca sã nu spunem la timp. Ideea este cã banii din asistenta tehnicã trebuie folositi pentru a ajuta beneficiarii sã realizeze proiecte care ar putea aduce miliarde de euro în tara”, a scris Ionel Dancã, consilierul premierului Dacian Ciolos, pe pagina sa de Facebook.

Dupã realizarea acestei unitãti, Valea Jiului, dar si celelalte regiuni defavorizate din tarã vor putea beneficia de fonduri pentru dezvoltare cu prioritate. Se vor aloca bani în mod special pentru aceste zone. Zeci de milioane de euro ar putea fi puse la dispozitia celor trei regiuni defavorizate, însã trebuie doar elaborate proiectele, iar acestea trebuie sã fie conforme cu normele europene.

Monika BACIU

Un comentariu la „Unitatea Guvernamentalã de Asistentã Tehnicã pentru Valea Jiului a fost înfiintatã

  • 5 octombrie 2016 la 19:45
    Permalink

    Vrajeala bucuresteana , am avut si guvernator si tot saraci am ramas . Astai este o minciuna , se fac ca lucreaza pentu valea jiului sa poata inchide mineritul fara miscari de strada .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.