Clubul KEOPS nu are autorizatie ISU

Începerea anului scolar, dã startul balurilor bobocilor organizate, în fiecare an, de elevii claselor a XII-a în cinstea noilor colegi veniti în liceu, cei de clasa a-IX-a. Sãptãmâni întregi, alãturi de profesori, acestia încearcã sã facã un eveniment de neuitat. Moda ultimilor ani este after party-ul, sau pe limba noastrã petrecerea de dupã spectacol. Aici începe aventura!

Fita este ca distractia sã se tinã într-un club, însã putini iau în calcul anumite aspecte cum ar fi, dacã locatia aleasã are autorizatie de securitate la incendiu.Dupã o documentare bine aprofundatã si cu ajutorul Inspectorului General pentru Situatii de Urgentã Hunedoara am reusit sã aflãm cã singura locatie din Valea Jiului, dintre cele mai cunoscute, si frecventate de adolescenti, care nu detine autorizatie de securitate la incendiu si deci nu este sigurã pentru tineri, este Clubul Keops din Petrosani.

”Ca urmare a solicitãrii întregistratã la I.S.U Hunedoara vã comunicãm cã din cele 6 locatii nominalizate, doar una nu detine autorizatie de securitate la incendiu, mai exact Clubul Keops Petrosani, conform Legii 307/2006” se aratã în rãspunsul primit de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentã ”Iancu de Hunedoara” al judetului Hunedoara. Cum era de asteptat, elevii responsabili de organizare, interesati de local au fost pentru a discuta cu conducerea clubului si la presiunea profesorilor au cerut hârtia care sã linisteascã pãrintii si din care sã reiese faptul cã acesta detine autorizatie pentru securitate la incendiu.

Pentru cã nu detin un astfel de document singurul lucru care l-au putut face reprezentantii clubului respectiv a fost sã elibereze un document prin care sã îsi asume rãspunderea pentru orice eveniment nefericit. De altfel si în rãspunsul primit de la I.S.U este prevãzut acest aspect.”Pânã la data obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, rãspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajãrilor din punct de vedere al asigurãrii cerintei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investitiilor”, I.S.U Hunedoara. Potrivit Ordonantei de Guvern nr 17/2016 pentru modificarea alin.(4) al art 30 din Legea nr 307/2006 privind apãrarea împotriva incendiilor, constructiile si amenajãrile care functioneazã în prezent fãrã a detine o autorizatie de securitate la incendiu au obligatia obtinerii acestui document pânã la 30 iunie 2017, însã asta nu înseamnã cã nu o pot face mai repede.Însã incendiul produs în noaptea de 15 spre 16 septembrie la clubul respectiv ridicã semne de întrebare în ceea ce priveste siguranta. Asa cã liceenii care au de gând sã opteze pentru Keops ca locatie pentru after-party trebuie sã se gândeascã de douã ori înainte.

Adina Pãduraru

2 thoughts on “Clubul KEOPS nu are autorizatie ISU

 • 4 octombrie 2016 at 20:49
  Permalink

  Trebuia inchis de foarte mult timp,inca de pe vremea Colectiv.

  Reply
 • 5 octombrie 2016 at 07:09
  Permalink

  Nu stiu, dar orasul „pastorit” de primarul GiveMe5Ridzi este si arata din ce in ce mai mult cu vestul salbatic. Nu e nici o mirare ca si clubul asta de fite si fetite si smardeiasi „Keops” sa arate la fel.
  Petrosaniul a devenit condus „economic” de niste oameni foarte dubiosi(afaceristi).
  Primarul Petrosaniului vorbea in campanii pe afisele minciunii ca va dezvolta orasul???? Nu? Da, l-a dezvoltat la modul asta! Multumim pentru afaceristii astia!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *