Parâng si Straja, dar si Prislop aduc premiul de excelentã în domeniul turistic în judetul Hunedoara. Consiliul Judetean Hunedoara a fost premiat la Galei Premiilor de Excelentã Administratie.ro pentru implicarea pe care a avut-o în dezvoltarea proiectelor turistice.

Pe 29 septembrie a avut loc la Poiana Brasov cel mai important eveniment al anului din administratia publicã: cea de-a XII-a editie a Galei Premiilor de Excelentã Administratie.ro, eveniment organizat de Portalul national de Administratie publicã www.Administratie.ro împreunã cu Oameni si Companii, având ca partener Agentia Nationalã a Functionarilor Publici. Turismul din Parâng si Straja, dar si turismul ecumenic de la Prislop au plasat institutia judeteanã pe locul I în ceea ce priveste proiectele de dezvoltare din turism.

“Este o onoare pentru CJH pentru munca pe care a fãcut-o pentru dezvoltarea turismului în judetul Hunedoara. Dezvoltarea durabilã în judetul Hunedoara se bazeazã si pe turism, deci nu putem dezvolta judetului fãrã a sprijini atât infrastructura turisticã si turismul ecumenic, iar la Prislop reprezintã o emblemã pentru judetul Hunedoara si este locul I la nivel national”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara.  Autoritãtile judetene au contribuit la dezvoltarea turismului din Straja si Parâng. Drumurile care duc spre cele douã statiuni montane se aflã în administrarea Consiliului Judetean Hunedoara. “Noi investim în drumul spre Parâng si întretinerea drumului spre Straja sunt responsabilitatea noastrã. De asemenea promovarea turismului cu ajutorul tour-operatorilor, cu ajutorul autoritãtilor locale, astfel încât turismul din judetul Hunedoara sã poatã sã devinã din punct de vedere economic un creator de locuri de muncã si taxe si impozite locale”, a mai subliniat sursa citatã. 148 de proiecte au fost depuse din întreaga tarã, iar Consiliul Judetean Hunedoara face parte din învingãtori.

Monika BACIU