Alegerea viceprimarilor in vestul Vaii Jiului nu a adus nicio surpriza. Ziua de ieri a fost la Aninoasa, Vulcan si Lupeni, “ ziua viceprimarilor”.

La Aninoasa, consilierii au decis ca viitorul viceprimar pentru urmatorul mandat sa fie Adrian Albescu, dupa ce chiar inainte de inceperea sedintei fostul primar Ilie Botgros a spus ca el nu doreste sa fie viceprimar. Adrian Albescu a obtinut 9 voturi pentru si doua impotriva . In Consiliul Local Aninoasa mandatele sunt distribuite astfel:4 USP, 4 USL, PAS 2, PNG 1, PPDD 1.

La Vulcan, Angela Stoica a fost votata in unanimitate, adica 18 voturi din 18 consilieri prezenti. Propunerea pentru ca Angela Stoica sa fie viceprimar a venit din partea consilierului Simion Spiridon si a fost si singura. Votul unanim din Consiliul Local pe care l-a obtinut demonstreaza inca o data faptul ca Angela Stoica are un cuvant greu de spus in politica si administratia locala. In Consiliul Local Vulcan mandatele sunt distribuite astfel: 12-PSD, 5 PNL, 2 PPDD.

La Lupeni, Corneliu Lungan ramane viceprimar, el reusind sa obtina 16 voturi, in timp ce contracandidatul sau, Tanase Perta, a obtinut 2 voturi. La Lupeni, mandatele in Consiliul Local sunt impartite intre USL, 12 mandate, PPDD, 4 mandate, USP, 2 mandate si UDMR, 1 mandat.

La toate sedintele de investire au fost prezenti prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Ioan Mircea Molot,

senatorul Cosmin Nicula, presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor si nu in ultimul rand, deputatul Cristian Resmerita.

Luiza ANDRONACHE