Salvamontistii din Parâng au avut un week-end agitat, iar una dintre interventii a fost spectacuoasã. Acestia spun cã lucrau la amenajarea unor pârtii din statiunea de munte, când au fost alertati cã un bãrbat a fost strivit de ATV-ul pe care îl conducea.

Accidentul s-a petrecut pe drumul ce duce spre statiune. În timp ce bãrbatul urca, ATV-ul s-a destabilizat din cauza terenului accidentat si a cãzut peste cel care îl conducea, strivindu-l. Salvamontistii au intervenit prompt si i-au dat primul ajutor.

„Am auzit cã s-a rãsturnat si am pornit imediat spre locul pe care ni l-au indicat martorii accidentului. La fata locului am gãsit un bãrbat de 70 de ani, care se aflat sub ATV si era lovit. L-am scos si am constatat cã era inconstient. Am procedat la manevrele de prim ajutor, iar apoi l-am predat echipajului de pe ambulantã”, a precizat Dumitru Bârlida, seful echipei Salvamont din Parâng. Bãrbatul a ajuns la Spitalul de Urgentã din Petrosani, unde a fost supus mai multor investigatii, în cursul zilei de sâmbãtã.

Diana Mitrache