Sute de noi cazuri de cancer în primul semestru al acestui an

O evidentã a Directiei de Sãnãtate Publicã a Judetului Hunedoara aratã cã doar în primul semestru al acestui an au fost diagnosticati 859 de hunedoreni cu cancer.

O parte din aceste cazuri sunt înregistrate de cancere de sân si col uterin, la femei. Astfel, din totalul cazurilor noi, 58 de bolnave au fost diagnosticate cu cancer de sân si 29 cu cancer de col uterin. Totodatã, în evidentele DSP Hunedoara sunt 1543 de femei diagnosticate cu cancer de sân în ultimii trei ani, iar 1207 de paciente, diagnosticate din 2013 si pânã în prezent, au cancer de col uterin. Organizatia Mondialã a Sãnãtãtii, la initiativa Societãtii Americane a Cancerului, începând cu 1985, a stabilit prin Conventie Internationalã ca luna octombrie sã fie Luna Internationalã a Constientizãrii Cancerului Mamar. Maladia este principala cauzã de deces prin cancer la femeile de 40-59 de ani, iar riscul creste cu vârsta si fiecare femeie este expusã riscului. Depistarea precoce a cancerului de sân îmbunãtãteste semnificativ sansele de supravietuire.

Screeningul mamar poate identifica boala înainte de aparitia simptomelor, când sunt disponibile tratamente care sã conducã cu succes la vindecare.

  1. Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.