Zilele acestea la primaria Lupeni ar trebui sa vina o veste buna dinspre capitala, o veste de care ar depinde calitatea actului medical de aici de acum incolo.

Este vorba de proiectul privind reabilitarea si modernizarea ambulatoriului aferent Spitalului Municipal Lupeni.

“Contractul a fost semnat iar acum asteptam sa ne revina semnat si inregistrat si de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru a putea demara procedura de licitatie. Daca totul decurge bine, in toamna acestui an ne-am putea apuca de lucrari si de achizitiile de echipamente. Vrem, in mod special, sa luam un tomograf computerizat de ultima generatie”, ne-a declarat Gabriel Lungu, city managerul Municipiului Lupeni.

Valoarea acestui proiect pentru ambulatoriu este de 200 miliarde lei vechi, iar banii vin de la Guvern, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.  Cat priveste ambulatoriul din Petrosani, care, de asemenea, este inclus intr-un program de modernizare, licitatia a fost contestata, iar CNSAC urma sa dea un raspuns cu privire la legalitatea derularii procedurii de licitatie, daca rezultatul ramane acelasi sau toata procedura se va relua. Inca nu se cunoaste un raspuns oficial cu privire la acest subiect.

Luiza Andronache