Concediile minerilor, în atentia noii conduceri sindicale

Aproape pe toatã perioada verii, ortacii de la minele viabile au stat mai mult în concediu sau si-au scos foi de boalã. Productivitatea a scãzut dramatic si minele pe închidere au dat cãrbuni mai multi, cu mai putini oameni si cu mai putine fronturi de lucru.

Însusi directorul Chiuzan a afirmat cã jumãtate dintre angajatii de la minele viabile sunt în foi de boalã, iar acum, noua conducere a sindicatului Muntele a luat act de acest fapt, dar dau vina pe numãrul tot mai scãzut al muncitorilor.

„A fost o problemã legatã de concediile medicale, dar eu vin acum cu o precizare. Spun de câtva timp, atât la mina Lupeni, unde sunt eu lider, dar îi spun si domnului Chiuzan cã aceste lucruri se întâmplã în fiecare an, vara, dar efectivele au fost mult mai mari. Acum, efectivele de personal sunt mult subtiate, iar 3, 4 sau 5 concedii medicale într-o formatie de lucru se simt foarte puternic”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.

Numai anul trecut, în luna septembrie, reprezentantii Casei Judetene a Asigurãrilor de Sãnãtate  au verificat un numãr de 36 de furnizori de servicii medicale, si au constatat cã, în 4 cazuri, a fost vorba de eliberare de certificate de concedii medicale de cãtre medicii prescpriptori, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare. 3 dintre medici au fost sactionati cu amenzi contraventionale în valoare de 5.000 de lei fiecare si unul avertisment scris. La CEH este cunoscut faptul cã minerii îsi iau foi de boalã în perioada în care se coseste fânul, sau sunt lucrãri în gospodãrie si este deja foarte cunoscutã situatia în care, într-o lunã, minerii îsi luau foi de boalã ce însumau ani de zile. Acum, însã, asta se reflectã în productivitatea si asa scãzutã din cauza lipsurilor din subteran. Iar asta se va reflecta în momentul în care se va furniza agent termic, pentru cã lipsesc stocurile necesare de cãrbuni.

Diana Mitrache

4 comentarii la „Concediile minerilor, în atentia noii conduceri sindicale

 • 29 septembrie 2016 la 20:59
  Permalink

  grasule ,daca trimiteai la pensie sefii cu conditiile indeplinite ,iar lideri si unii directori nu incurajau nemunca si foile de boala ,azi eram departe . apropo tu esti doar interimar nu ales ,conform statutului , am inteles ca ai dat comanda de un scaun nou la muntele si ai schimbat usile.

  Răspunde
 • 30 septembrie 2016 la 03:32
  Permalink

  De ce au minerii concedii de boala ? se intreaba dl. Chiuza – pentru ideea lui geniala cu IT (intreruperea temporara a activitatii )?

  Răspunde
 • 30 septembrie 2016 la 14:25
  Permalink

  mai dobitocilor ce sa faca omul daca rahatii de directori nu aproba nici o zi de concediu cand ai nevoie? in loc sa stai 3 4 5 zile in concediu de odihna trebuie sa te ‘imbolnavesti’ doua saptamani ba tampitilor decat sa nu l ai pe om 15 zile mai bine ai dai 3 zile de concediu apropo avem profesori de elita de la general in jos asa ca mai mereti dr dupa nica-nimica

  Răspunde
 • 30 septembrie 2016 la 19:50
  Permalink

  grasule ,ai pierdut reprezentativitatea, cu cei ce au plecat din sistem si istoc ,esti pe nicaieri , de parca iti pasa de minerit ai conditiile te doare undeva ,important e ciolanul de lider la muntele.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.