Ilie Botgros, fost primar al localitãtii Aninoasa, a primit un an de închisoare pentru delapidare precum si alte patru condamnãri la sase luni pentru purtare abuzivã. Instanta de judecatã a contopit pedepsele si a decis suspendarea executãrii.

Decizia Judecãtoriei Petrosani nu este definitivã, iar Ilie Botgros poate face apel în termen de zece zile de la comunicare însã, pânã în acest moment, fostul primar nu a fãcut acest lucru. Edilul pare împãcat cu sentinta si n-a putut fi contactat pentru a preciza dacã o va ataca în cele din urmã. În prezent consilier local la Aninoasa, Botgros a fost învinuit cã a folosit în mod abuziv si nejustificat sume de bani provenite din impozitele si taxele locale în perioada ianuarie 2011 – iulie 2012. Acesta, pe când era primar, a ridicat suma de 180 de mii de lei din bugetul local pentru care nu a depus nici un fel de documente justificative.

Primãria Aninoasa vrea sã recupereze banii si s-a îndreptat împotriva lui Ilie Botgros cu o actiune civilã, admisã de instantã. Magistratii l-au obligat pe fostul primar sã achite suma de 179.779 lei, cãtre primãrie si i-au mentinut sechestrul asigurator pe casa în care locuieste, pe anexe si terenuri. Ilie Botgros a spus tot timpul cã banii luati din casieria Primãriei Aninoasa nu au fost folositi în interesul lui ci pentru functionarea serviciilor publice. Plângerea i-a fost fãcutã de Nicolae Dunca, actualul primar al localitãtii.

Maximilian Gânju