Membrii celor douã grupãri interlope care s-au rãzboit cu bâtele, ziua în amiaza mare, pe strãzile din localitatea Aninoasa, sunt la un pas de a-si primi pedeapsa.

Nu mai putin de 12 tineri au fost trimisi în judecatã, toti fiind identificati si retinuti în urma unei actiuni în fortã a politistilor din Aninoasa si IPJ Hunedoara. Acestia sunt judecati pentru încãierarea stârnitã spre sfârsitul anului trecut, pe strãzile Aninoasei, iar procesul aflat pe rolul Judecãtoriei Petrosani este la un pas de final. Rãfuiala dintre cele douã grupãri, una din Vulcan si cealaltã din Aninoasa, a pornit de la o tânãrã din Iscroni. Adolescenta s-ar fi încurcat cu un tânãr Muntean Mircea, din Vulcan, iar pretendentii din Aninoasa ai tinerei s-au opus relatiei. Asa cã vulcãneanul a descins împreunã cu amicii sãi si a pornit un scandal monstru pe strãzile coloniei din Aninoasa. Conflictul a fost aplanat de politisti, însã taberele au continuat sã se ameninte si plãnuiau o nouã rãfuialã. Socoteala le-a fost datã peste cap de o razie de proportii a politistilor din Aninoasa, Vulcan si Petrosani. Oamenii legii, sustinuti de trupele speciale dat fiind faptul cã indivizii sunt extrem de violenti, i-au luat din pat pe cei mai multi dintre bãtãusi, majoritatea fiind cercetati si în alte dosare penale pentru infractiuni care pleacã de la furt si pânã la cele cu violentã.

De altfel, în urma descinderii, anchetatorii au gãsit în casele interlopilor televizoare de ultimã generatie, diferite echipamente electronice si alte bunuri ce erau susceptibile cã provin din spargeri. Cei mai multi dintre interlopi sunt recidivisti, iar Muntean Mircea, cel care a pornit bãtaia de stradã, se aflã dupã gratii unde executã o condamnare pentru conducere fãrã permis, dar si un rest de pedeapsã de la o condamnare anterioarã.

Maximilian Gânju