Simi Iordache s-a apucat de construit. Legal sau ilegal?

Pentru cã înregistreazã pierderi cu fiecare zi, farmaciile s-au îndreptat împotriva patronului Complexului Keops si i-au cerut acestuia reconstructia spatiilor. Si asta, pe lângã faptul cã va avea de plãtit despãgubirile, o sumã deloc neglijabilã, rezultatã din asigurarea unitãtilor medicale. Asa cã lucrãrile au demarat încã de sãptãmâna trecutã.
Se lucreazã la consolidarea peretilor si patronul complexului, Siminel Iordache a refuzat sã discute despre problemele pe care le-a avut în ultimul timp, însã, nici nu a dorit sã facã dovada cã ar lucra legal. Mai exact, se pare cã îi lipseste autorizatia de constructie, chiar dacã, asa cum a mãrturisit, a împrejmuit santierul si s-a apucat de lucru. El se plânge doar cã abia mai face fatã grijilor care l-au nãpãdit în ultima vreme.

Totusi, nici de la primãrie nu am reusit sã aflãm cum stã treaba exact. Asta pentru cã nicãieri nu existã vreun panou din care sã rezulte cã lucrãrile se fac în baza unei autorizatii. „Nu stiu sã vã dau acum rãspunsul, dar stiu cã au venit si au depus ceva documentatie. O sã verific!”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Art. 3. din Legea 50/1991 prevede cã  “Autorizatia de construire se elibereazã  pentru: lucrãri de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora. Autorizatia de constructie este un document ce conferã dreptul de a  putea construi si nu se pot începe lucrãri de constructie decât cu existenta si în conditiile autorizatiei de construire, care este eliberatã de cãtre primãrii prin biroul propriu de urbanism.

Complexul Keops a ars pe o suprafatã de 400 de metri pãtrati, iar spatiul de joacã pentru copii, cât si mai multe spatii comerciale ce acum sunt reabilitate, au fost afectate total.

Tot potrivit Legii, (1) Constituie infractiuni urmãtoarele fapte:

 1. a) executarea, fãrã autorizatie de construire sau de desfiintare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, a lucrãrilor prevãzute la art. 3 lit. b);
 2. b) continuarea executãrii lucrãrilor dupã dispunerea opririi acestora de cãtre organele de control;
 3. c) întocmirea ori semnarea proiectelor tehnice, precum si a proiectelor pentru autorizarea executãrii lucrãrilor de constructii pentru alte specialitãti decât cele certificate prin diplomã universitarã, în conditiile prevãzute la art. 9.

(2) Infractiunile prevãzute la alin. (1) se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendã de la 1.000.000 lei la 50.000.000 lei.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Simi Iordache s-a apucat de construit. Legal sau ilegal?

 • 27 septembrie 2016 la 07:16
  Permalink

  Apreciez articolele care au in continut informatii legale, inseamna ca jurnalistul s-a documentat…insa in acest caz s-a mers prea departe…chiar credeti ca Simi Iordache are nevoie de autorizatii?…in Petrosani?…sa fim seriosi. 🙂

  Răspunde
 • 27 septembrie 2016 la 20:36
  Permalink

  siminel pingelica face ce vrea in orasul asta e pe o mina cu primarul…..el a taiat parculetul din fata politiei sa si extinda crisma,a ocupat o patrte din parcarea de la piata a facut strand si club de inebuneste bolnavii de la spital il doare in cur de autorizatii trebuie depuse plingeri impotriva lui si a primarului pentru abuz in servici…..n ati vazut cum oamenii de la primarie cu aron si visan curatau cu utilajele primariei resturile de dupa foc?

  Răspunde
 • 28 septembrie 2016 la 00:02
  Permalink

  Locul lui Piingelica este dupa gratii. La fel si al primarului,care este prieten la catarama cu acest individ certat cu legea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.