Renuntã Nica la sindicat pentru politicã? Vochitoiu îl vrea rapid în partid…

Brusc si peste noapte, Petre Nica presedintele Sindicatului reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara a decis sã renunte la viata sindicalã. Desi este în fruntea ortacilor de mai bine de zece ani.

”Motivele care au stat la baza deciziei mele am sã le fac publice într-un moment ulterior, astãzi le tin doar pentru mine pentru cã ele ar putea destabiliza activitatea sindicalã si nu vreau sã se întâmple acest lucru. Motivele mele sunt determinate de cauze personale, sindicale, administrative, guvernamentale si sunt toate la un loc. Vreau sã las ca activitatea sindicalã sã îsi ia un curs normal, ca sã nu fie determinat de motivele care m-au determinat pe mine” a declarat Petre Nica.  Colegii de sindicat au aflat din presã si s-au arãtat surprinsi de decizia liderului lor, care îi lasã acum , la greu.

„Este decizia lui si este surprinzãtor, dar pãrerea mea este cã minerii au piedut un lider cu experientã.  Vom vedea ce decizie vom lua luni, într-o sedintã a comitetului sindicatului Muntele. Pe toti ne-a surpins de dimineatã cu mesajul pe care l-am primit. Nu stim absolut nimic”, a spus Vasile Pãduraru, lider Sindicatul Muntele de la Mina Lonea, în timp ce presedintele executiv Darius Câmpean nici nu a stiut ce sã comenteze.

Demisia lui Nica vine într-o perioadã agitatã în care partidele politice definitiveazã listele candidatilor pentru alegerile parlamentare din iarnã. Simpatia lui Nica fatã de fostul presedinte Traian Bãsescu este mai mult decât cunoscutã. Faptul cã si  Constantin Jujan, fost director al Complexului Energetic Hunedoara a devenit presedintele organizatiei din Petrosani a Partidului Miscarea Popularã, ridicã un semn de întrebare si totodatã zvonuri cum cã Nica ar fi renuntat la sindicat pentru un loc pe lista PMP. Mai mult, întrebat de o posibilã implicare în viata politicã, Nica nu a spus NU.

”Zvonurile au fost si vor rãmâne. Fac parte din viata noastrã. Nu exclud nimic din posibilitãtile omenesti pe care le poate avea un om care a trecut prin ceea ce a trecut ” a mai adãugat Petre Nica. Cireasa de pe tort vine din partea senatorului Haralambie Vochitoiu care sustine cã si-l doreste pe Nica în partid.

”Eu as fi foarte încântat dacã domnul presedinte Petre Nica ar veni coechipier cu mine. Este un om valoros, are o activitate publicã consistentã în spate si este unul din oamenii care cunoaste cu adevãrat problemele Vãii Jiului, ale mineritului din Valea Jiului, si DA mi-l doresc în partid. Nu am vorbit cu dumnealui pânã acum, cu aceastã ocazie îi fac public invitatia de a se alãtura unui partid care vrea sã miste lucrurile în bine Valea Jiului, judetul Hunedoara si în România”, a declarat Haralambie Vochitoiu, presedintele PMP Hunedoara. Dacã Petre Nica va fi unul dintre candidatii pentru functiile de senatori sau deputati vom afla în doar câteva zile când vor listele PMP vor fi definitivate. În tot acest timp de partea sindicalã, la care Nica a renuntat se vor ocupa restul liderilor si presedintele executiv al Sindicatului Muntele, Darius Câmpean.

Petre Nica a fost în ultimii ani de zile lider al Sindicatului reprezentativ Muntele din cadrul CEH si a reusit sã organizeze câteva mitinguri de protest sub egida „Hunedoara suntem noi”, fãrã sã aibã rezultate exceptionale. De altfel, si felul în care s-a semnat  noul Contract Colectiv de Muncã al minerilor este unul care nu le dã prea multe sanse, iar Nica a fost scos responsabil si pentru asta. Ultima datã, a fost zãrit în compania lui Traian Bãsescu la Tebea si se pare cã va face echipã cu Constantin Jujan, care a devenit recent presedinte al unei formatiuni politice din care face si fostul presedinte al României.

Nica, însã, nu este primul lider al minerilor care se apucã de politicã, startul fiind dat de Miron Cozma, urmat de Vasile Savu, Zoltan Lacatas, ori Laslo Domokos.

Adina Pãduraru
Diana Mitrache

Advertisements

6 comentarii la „Renuntã Nica la sindicat pentru politicã? Vochitoiu îl vrea rapid în partid…

 • 25 septembrie 2016 la 20:58
  Permalink

  oare valea jiului nu s a saturat de genul acesta de oameni pusi pe praduiala care stiu doar sa minta si sa pacaleasca sa traga foloase personale din munca minerilor acest specimen altturi de pontatul fictiv laszlo domokos si jujan sunt perfecti pentru adunatura de ciudati din jurul marelui guru voichitoiu.

 • 25 septembrie 2016 la 22:32
  Permalink

  Chiar daca nu sunt perfecti politicienii din Vale nu sunt mai prosti ca alte specimene gen Barbu Daniel ,Ghise ,si mai sunt……………mizeriiiiiiiiii

 • 26 septembrie 2016 la 08:09
  Permalink

  cainele renunta la ciolan ,doar pentru unul mai mare, dute dute nica nimica ia si pensionabilii cu tine ,ati distrus valea ,ce mai va doriti ? votava-r DNA

 • 26 septembrie 2016 la 08:14
  Permalink

  SE PARE CA NICA SI JUJAN iau modelul de la lonea ,unde ingineri sefi si o parte din sefii de sectoare sunt consilieri

 • 26 septembrie 2016 la 08:19
  Permalink

  consilierii de la lonea si psd ,???? ,PETESCU SI PADURARU FAC LEGEA LA LONEA . chiar daca a dat foc la toata mina si nu da productie ,il tine CHIUZAN ,CA IA FOST SEF. cica paduraru VREA LOCUL lui nica HAI NOROC,

 • 2 octombrie 2016 la 21:31
  Permalink

  la cati ai datu nica m…..ie, acum ai luato si u. sa o folosesti sanatos

Comentariile sunt închise.