Locuitorii din Petrosani, abonati la sistemul de termoficare centralizat, sunt acum la mâna justitiei, care trebuie sã dea verdictul cu privire la continuarea activitãtii termocentralei de la Paroseni.

Din pãcate, numãrul celor bransati a scãzut, din cauza nesigurantei acestui sistem, însã, cei de la societatea din Petrosani cred cã lucrurile ar putea sã intre pe fãgasul normal, pânã la finele sãptãmânii viitoare. „În data de 28 a acestei luni are loc si procesul cu Mediul cu privire la continuarea furnizãrii agentului cãtre Petrosani si, în conditiile în care ei vor putea sã furnizeze, sunt sigur cã se vor lua toate mãsurile pentru ca sã avem agent termic în aceastã iarnã”, a declarat Ovidiu Munteanu, director SC Termoficare SA Petrosani.  Abonatii care rãmân sunt cei care, fie nu au nicio alternativã si termoficarea este singura lor sansã, fie au si centrale pe gaz si atunci asteaptã si termoficarea, pentru cã au gratuitãti de la minã.

„În momentul de fatã, dupã ce s-au mai debransat cam 40 de apartamente, pe perioada verii. Majoritatea au fost la cei care nu au bransamente individuale, pentru cã acestia au rezolvatã problema. Multi au si centrale pe gaz, în paralel cu termoficarea si au si gigacalorimetru. Ei sunt clientii siguri. Mai avem cam 2.300 de bransati”, a spus Ovidiu Munteanu, director SC Termoficare SA Petrosani.  Totusi, societatea din Petrosani a fãcut investitii si majoritatea lucrãrilor au fost la scoli, pentru cã si acolo existã alternativa la centralele pe gaz. Astfel, conducerea SC Termoficare vine si îi dã replica senatorului Vochitoiu, care a spus cã s-ar bransa el însusi, dar nu are o retea functionalã la blocul sãu.

„Pot sã spun cã, la acest moment, în blocul respectiv, existã retea de agent secundar, singurul lucru pe care dânsul îl poate face este sã depunã o cerere, ca sã se branseze la sistemul de termoficare. În acel bloc, sunt douã scãri. Într-o scarã sunt cam 7 abonati bransati si, este adevãrat, cã pe scara dânsului nu s-au arãtat persoane dornice sã se debranseze, dar asta nu îl împiedicã sã se branseze”, a mai adãugat directorul societãtii de termoficare de la Petrosani. Desi temperaturile au scãzut simtitor, de la Paroseni nu existã nicio comunicare cã ar începe furnizarea agentului termic, iar toti asteaptã decizia justitiei din 28 septembrie. Asta, dupã ce Agentia de mediu a cerut oprirea activitãtii la Paroseni si Mintia, pentru cã nu au fost finalizate lucrãrile la instalatiile de desulfurare.

Diana Mitrache