Plecarea din PNL a senatorului Dorin Pãran a stârnit un adevãrat tsunamii în rândurile penelistilor hunedoreni, care au primit o grea loviturã, în conditiile în care suferã de o înfiorãtoare lipsã de membri capabili, iar cei pe care îi mai au, îi pãrãsesc… Si cum cea mai bunã apãrare este atacul, presedintele interimar al PNL Hunedoara, un oarecare Florin Roman, si-a dat drumul la gurã… Prost si într-un limbaj de mahala!

În fapt, încercând sã ia pozitie, în numele PNL Hunedoara, dupã anuntul fãcut de domnul Dorin Pãran, care a pãrãsit PNL, înscriindu-se, miercuri 21 septembrie 2016, în ALDE, Florin Roman a spus, într-un mod nedemn de un lider politic, despre ALDE cã ar fi, citãm „tomberonul politic care aspirã tot ce pleacã din PNL”, repetând sintagma ulterior în aceeasi declaratie. (textul sursã a apãrut în editia de joi, 22 septembrie 2016, a cotidianului Glasul Hunedoarei, pagina 4, textul „Dorin Pãran a trecut la ALDE”, semnat de Ciprian Iancu).

De fapt, declaratiile lui Roman ar fi de înteles prin prisma frustrãrii liderilor penelistilor hunedoreni care vãd cum rãmân singuri de la o zi la alta. Probabil, în ritmul actual, pânã la alegerile din decembrie, PNL Hunedoara  va rãmâne doar cu cei 12 aflati pe listele de candidati la Senat si Camera Deputatilor. Si, cã tot vorbeste Florin Roman de “tomberoane” oare partidul al cãrui vremelnic lider este cum se numeste dacã îi analizãm putin pe cei care fac parte din el?

Ca un exemplu, sã luãm candidatul numãrul unu de pe lista de Senat a PNL Hunedoara, Eleonora Hãrãu. Pãi aceastã doamnã a fost prin PDSR, apoi PSD, iar doar din anul 2011 a ajuns la PNL. Al doilea de pe lista de candidati pentru Senat, Adrian David a ajuns în PNL dupã ce initial a fost la UNPR. Iar pe lista de candidati pentru Camera Deputatilor, doar la o primã privire, îi avem pe Lucian Heius ori Valeriu Butulescu, care au fost membri de bazã ai PDL pânã si-au dat seama cã le place culoarea galbenã, mai mult decât cea portocalie si au schimbat macazul înspre PNL. Deci, Florin Roman, în cazul acestor exemple la îndemânã, PNL poate fi numit “tomberon politic ce aspirã de la alte partide”?

Liderii ALDE Hunedoara  îi solicitã liderului interimar al PNL Hunedoara “sã facã gestul onorabil de a cere scuze public, tot în mass-media, organizatiei ALDE Hunedoara” pentru situatia jenantã pe care Florin Roman  a creat-o în spatiul public.

“Regretãm sincer faptul cã un partid care se considerã liberal (PNL) – asta însemnând civilizatie si elegantã politicã inclusiv în comunicare -, în fata unor provocãri politice cum este pierderea de membri (nu este vinovatã ALDE pentru faptul cã multi liberali pãrãsesc organizatia pe care o conduce domnul Florin Roman), foloseste un limbaj lipsit de decentã si respect la adresa celorlalti competitori electorali, încercând, astfel, sã câstige notorietate în spatiul disputelor indecente. ALDE, cu politicieni seriosi, care îsi respectã adversarii politici, nu va intra în acest joc nedemn al declaratiilor descalificante – atât pentru persoanele, cât si pentru partidul care le gireazã -, pe care l-a propus PNL Hunedoara, prin vocea presedintelui interimar. Nu credem în vulgaritate ca instrument politic, pentru cã noi propunem cetãtenilor o Românie a decentei, nu una a trivialitãtii. Tocmai de aceea, singurul lucru pe care îl transmitem public, referitor la aceastã jenantã situatie, este solicitarea noastrã ca PNL Hunedoara si liderul interimar al acestei organizatii, domnul Florin Roman, sã facã gestul onorabil de a cere scuze public, tot în mass-media, organizatiei ALDE Hunedoara”, se aratã într-un comunicat de presã remis ieri de biroul de presã al ALDE Hunedoara.

Marius Mitrache