Inconstienta pãrintilor UCIDE!

Inconstienta pãrintilor care refuzã sã îsi vaccineze copiii împotriva bolilor copilãriei se dovedeste a fi fatalã. Ministerul Sãnãtãtii a decretat epidemie de rujeolã, iar judetul Hunedoara se aflã în aceastã situatie. 14 cazuri de rujeolã s-au înregistrat în judet. Reprezentantii Directiei de Sãnãtate Publicã Hunedoara sustin cã s-a înregistrat un caz în care copilul în vârstã de 2 ani a fost transportat la o clinicã din Timisoara.

“Am avut o fetitã de doi ani care a fost internatã la sectia de boli infectioase a spitalului din Brad, iar din cauza complicatiilor a fost transportatã la o clinicã din Timisoara. Au apãrut simptome de afectare a sistemului nervos central”, a declarat Cecilia Birãu, purtãtor de cuvânt al DSP Hunedoara. La nivelul judetului, existã reticentã din partea pãrintilor în ceea ce priveste vaccinarea nou-nãscutilor.

“Existã cazuri numeroase în care pãrintii refuzã sã îsi vaccineze copiii. Am avut cazuri în care ne-am deplasat cu medicii de familie, iar pãrintii au refuzat vaccinarea copiilor”, a mai subliniat sursa citatã. Potrivit statisticii DSP, în luna februarie a acestui an doar 51,22% din nou-nãscutii hunedoreni, din mediul rural, au fost vaccinati împotriva rujeolei, în scãdere cu 15 procente fatã de aceeasi perioadã a anului trecut. Situatia este mai bunã la nivel urban. Astfel, în luna februarie a acestui an, la nivelul oraselor, 74,42% dintre copii au fost vaccinati. “Principalele motive ale nevaccinãrii sunt neprezentarea (în crestere fatã de anul precedent), contraindicatiile medicale, refuzul si lipsa vaccinului. 15% din copiii investigati, respectiv 13% din numãrul de nãscuti vii ai cohortei, au fost incomplet vaccinati în raport cu vârsta, din douã motive: refuzul si neprezentarea (care uneori poate masca un refuz)”,  mai aratã cei de la DSP.

Oficialii ministerului Sãnãtãtii condamnã atitudinea pãrintilor care refuzã sã administreze acest vaccin copiilor. “Ministerul Sãnãtãtii condamnã în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinãrii copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, în înmultirea cazurilor de rujeolã de zeci de ori într-un singur an”, aratã un comunicat al Ministerului Sãnãtãtii. Cazurile de deces s-au înregistrat la copii cu vârsta mai micã de un an. “Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de 1 an, adicã sub vârsta la care se efectueazã vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acesti copii au murit inutil si fãrã sens. Într-o comunitate cu acoperire optimã a vaccinãrii, toti copii sub 1 an sunt protejati de asa numitul efect de protectie de grup. Mai simplu, cei trei copii decedati ar fi putut fi protejati prin neaparitia rujeolei la copiii mai mari, trecuti de vârsta de vaccinare, dacã acestia ar fi fost vaccinati. Apelul Ministerului Sãnãtãtii cãtre pãrinti este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sãnãtatea copiilor. În zonele afectate, Institutul National de Sãnãtate Publicã recomandã vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normalã de 1 an”, mai aratã comunicatul Ministerului Sãnãtãtii.

Cele mai multe cazuri de rujeolã sunt în judetele Bistrita Nãsãud si Cluj (219 cazuri), urmate fiind de Mures (145 cazuri), Arad (113 cazuri din care douã decese), Timis (71 cazuri din care 1 deces la copil cu vârsta sub 1 an). În judetul Hunedoara au fost înregistrate 14 cazuri de rujeolã.

Monika BACIU

2 comentarii la „Inconstienta pãrintilor UCIDE!

 • 22 septembrie 2016 la 23:02
  Permalink

  ca sa ne protejam copiii, vaccinurile ar trebui sa fie OBLIGATORII !!!!!!!!!!!!!!!

  Răspunde
 • 23 septembrie 2016 la 19:48
  Permalink

  Oamenilor li-sa urat cu binele.
  Tembelismul a devenit sport national in Romania.
  Sa nu uitam, marile epidemii au fost „eradicate”, cu ajutorul vaccinurilor inventate cu sacrificii marii.
  Daca marile epidemii au disparut asta nu inseamna ca nu pot revenii in forta peste noapte din inconstienta noasta.
  Asta este un adevar teribil !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.