Inspectorii sanitar veterinari din cadrul Circumscriptiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Petrosani au demarat o campanie de verificare a producatorilor si vanzatorilor care comercializeaza produse de origine animale.

Actiunea vine ca urmare a temperaturilor ridicate inregistrate in aceasta luna. „Monitorizam produsele de origine animala cum ar fi lapte, branza, oua pe perioada de vara. Actiunea se desfasoara in fiecare an in acest sezon. Noi am recoltat probe de la toate chioscurile din pietele din Petrosani si acum asteptam rezultatele de la laboratorul DSVSA Hunedoara. Pana acum nu au fost probleme, sa vedem de acum incolo”, a declarat, dr. Octavian Popescu, seful CSVSA Petrosani.  Inspectorii vor face controale repetate si la produsele alimentare comercializate prin depozitele en gros, vizate fiind in special alimentele depozitate necorespunzator. „Vom intra pe controlul produselor alimentare din depozitul en gros de la Livezeni, in special pe cele depozitate in soare, lucru interzis. Dansii spun ca au apa minerala, chiar si asa tot nu este voie sa fie tinuta in soare”, a precizat seful CSVSA Petrosani. Inspectorii avertizeaza ca vor sanctiona, in urma actiunilor de control, orice abatere care pune in pericol sanatatea consumatorilor.

Amenzi contestate

Sanctiunile aplicate sunt foarte mari, insa patronii descoperiti cu nereguli au gasit portita prin care sa scape de plata amenzilor. La fel ca si soferii amendati de politisti, cei prinsi de inspectorii DSVSA cu nereguli, contesta procesele verbale in instanta. „Este foarte adevarat ca aproape toti cei amendati contesta in instanta sanctiunile. Unii nu au castig de cauza, altii au, insa ei se bazeaza pe faptul ca lungesc procedura prin care actul de control este suspendat si-si pot desfasura activitatea. Legea a prevazut ca toate contestatiile sa fie solutionate de instanta, de aici incepe *jocul* si ei profita”, mai spune seful CSVSA Petrosani.

Maximilian Ganju