Judecãtorii petrosãneni au respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani, astfel cã Alexandru Pojoni, acuzat de violarea unei minore, va fi cercetat sub control judiciar.

Tânãrul nu are voie sã se apropie de victimã si familia acesteia, însã decizia instantei poate fi atacatã de procurori la Tribunalul Hunedoara, instantã care ar trebui sã decidã dacã se impune o altã mãsurã preventivã. Victima tânãrului ar fi fost chiar propria iubitã, o minorã de 17 ani din Petrosani. Teribila faptã a avut loc în noaptea de luni spre marti, pe o stradã din Petrosani, chiar în masina tânãrului sustin anchetatorii. Alexandru Pojoni a mers cu adolescenta la un local de lângã Petrosani si la întoarcere i-a cerut sã se culce cu el. Minora nu i-a dat curs cererii fiind virginã si tânãrul ar fi violat-o. Dupã ce a scãpat din mâinile agresorului victima si-a sunat mama si au mers împreunã la Politia Petrosani pentru a reclama abuzul iar mai apoi la Serviciul de Medicinã Legalã, medicii stabilind cã tânãra întretinuse relatii sexuale recent dar si cã nu avea semne de agresiune, ceea ce aratã cã nu a fost bãtutã.

Totodatã, potrivit unor surse, Alexandru Pojoni ar fi încercat sã-si convingã iubita minorã sã nu spunã cã a fost victima unui abuz. Prietenii tânãrului sustin cã nu cred cã a fost vorba de un viol.

Maximilian Gânju