PERICOL LA MINA NEDEMOLATÃ / Nu demoleazã, nu rambleazã!

Faptul cã nu mai sunt demolate clãdirile de la Mina Petrila îi pune în dificultate pe cei de la Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului, care nu mai au materiale sã umple puturile ce trebuiesc neapãrat astupate. Existã oricând riscul ca metanul din subteran sã iasã prin aceste guri, spre suprafatã, iar dacã cineva ar pãtrunde în apropierea putului, asta i-ar fi fatal.

În plus, lucrãrile de închidere bat pasul pe loc si miercuri, în aceastã sãptãmânã, Ministerul Culturii ar fi trebuit  sã ia o decizie în ce priveste clãdirile care rãmân nedemolate.

„Am solicitat, în mod expres cãtre Ministerul Culturii, pentru cã avem de rambleat legãtura dintre subteran si suprafatã si anume puturile si avem nevoie de acel material rezultat din demolãri pentru a pune în sigurantã acele legãturi, care sunt surse de potentiale pericole. La aceastã datã, avem rambleat un put, sunt spre finalizare cu al doilea put, în schimb, pentru al treilea put, nu avem deloc material de rambleare”, a declarat Aurel Anghel, director general al SNÎMVJ

Ramblearea puturilor preuspune umplerea acestora cu material rezultat din demolãri, însã, abia în 21 septembrie Comisia Nationalã de Culturã a preluat cererea de la mina Petrila.

Acolo sunt 10 clãdiri, plus alte 5 care ar urma sã nu fie demolate, ultimele fiind deja incluse în Patrimoniul National, însã, Ministerul Culturii va trebui sã dea cât mai urgent un rãspuns, deoarece mina Petrila are banii necesari închiderii pânã la finele anului 2016.

Diana Mitrache

6 comentarii la „PERICOL LA MINA NEDEMOLATÃ / Nu demoleazã, nu rambleazã!

 • 22 septembrie 2016 la 04:15
  Permalink

  La ce naiba sa incluzi in patrimoniu national acele cladiri?Lumea a luat-o razna.In loc sa curete naibii zona.Pe cine dracu intereseaza sa vada niste cladiri vechi a unui trecut lipsit de orice glorie.

  Răspunde
 • 22 septembrie 2016 la 09:02
  Permalink

  sunteti nebuni de legat…sa incluzi in patrimoniu asa ceva ….cu diguranta acolo sunt alte interese …..cum poate guvernul sa accepte asa ceva? rusine rusine rusine

  Răspunde
 • 22 septembrie 2016 la 09:15
  Permalink

  trecut lipsit de glorie? din sec 18 cu acest carbune a crescut industria ardealului otelarii locomotive etc pe voi nu va leaga nimic de locurile astea ca doar ati venit cu pluta macar tineti va gura mica

  Răspunde
 • 22 septembrie 2016 la 09:46
  Permalink

  Daca ai putea vedea Romania in anii 70,din toate punctele de vedere,cand erau asigurate locuri de munca pentru toti romanii, inclusiv cei 4 milioane care acum muncesc si platesc taxe in alte tari ai regreta amarnic nesabuinta cuvintelor ”trecut lipsit de glorie”. Sunt multe de spus despre acel trecut dar putini au capacitatea de a intelege.

  Răspunde
 • 23 septembrie 2016 la 07:50
  Permalink

  mina petrila e in continuare o vaca de muls de aici dispar zilnic deseuri din cupru,fier vechi si utilaje, s a vindut chiar si ifronul din curte ……iar lipitorul de afise al lui gh bobar e platit de aproape un an cu salariu de director pentru asta …..lui anghel ii convine stie el de ce….asa mai creste cite o proprietate prin banat

  Răspunde
 • 23 septembrie 2016 la 19:43
  Permalink

  anghele corectule cu coloana vertebrala din cauciuc spune tu cum il pontezi fictiv pe prietenul dumi la paroseni,cum au disparut smenuite 5 casute de la eforie asa ca sa pute ti voi pune mina pe tren ,unde se duc banii din inchirierea acelor casute care sunt date mai mult fara acte ,cum a pus dumi fara chirie si cu curent moca automate de cafea si multe altele relutule stii bine ce magarii ai ascuns masini ale snim vj busite dupa betii si reparate pe blat ,cumnatelul lui laszlo altfel un tip simpatic angajat pe blat ca sofer…..ehe si lista e lunga pina la telefoane date noaptea stii tu cui sa trimita fete la caprisoara…..cum ai distrus mina paroseni findca iti e frica sa nu vorbeasca vulpoiu cum e cu blocarea in subteran cind te a facut cumnatul remerita director….dar o sa vina niste baieti sa te intrebe de astea ….si de aranjamentele cu castrum si cuprul dat spre nea marian…..si multe altele.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.