Pompierii si politistii s-au pus de acord si, dupã ce au analizat cenusa si ceea ce a mai rãmas dupã ce o parte a Complexului Keops a fost mistuitã de flãcãri, au dat verdictul

Acestia spun cã totul a pornit de la instalatia electricã din spatiul de joacã unde erau foarte multe materiale inflamabile. „Cel mai probabil, incendiul a fost produs de un scurt-circuit, produs în zona locului de joacã pentru copii. Procesul verbal de constatare a cauzelor incendiului a fost semnat inclusiv de martori si de reprezentanti ai politiei”, a spus Anemona Doda, purtãtor de cuvânt ISU Hunedoara. Pompierii spun cã toate acestea s-au întâmplat deoarece, în ultimii ani, proprietarul complexului a primit numeroase amenzi si a fost avertizat cu privire la faptul cã nu respectã anumite normative cu privire la protectia împotriva incendiilor.

„În ultimii ani, patronul acestui club a fost sanctionat de 9 ori cu amenzi totale cuprinse între 80 si 90 de mii de lei. Nu stiu sã fi existat o amendã aplicatã în urma incendiului care s-a petrecit acum. De altfel, aceste sanctiuni, pe care le aplicã cei de la inspectia de prevenire, sunt date în contextul unor legi si sunt în special pentru nerespectarea regulilor pentru securitatea la incendiu”, a mai spus Anemona Doda.

Peste 400 de metri pãtrati de constructii, care înglobau spatiul de joacã pentru copii, o parte a terasei, dar si magazinele aflate în partea dinspre strada principalã au ars si s-au fãcut scrum, dupã ce focul a izbucnit în miezul noptii si, cel mai probabil, a fost observat foarte târziu.

Diana Mitrache